În ciuda diagonalei de 4.7” a ecranului, smartphone-ul Samsung Galaxy Core Advance se încadrează în gama entry level. El reprezintă o a doua variantă pentru modelul Galaxy Core, lansat în primăvara acestui an. Diagonala ecranului a crescut de la 4.3”, însă rezoluţia a rămas aceeaşi. Şi cei 480×800 pixeli nu vor arăta foarte bine pe ecranul mare. În plus, matricea folosită de producător este una TFT standard. În condiţiile date, smartphone-ul s-ar fi pierdut în marea de terminale accesibile cu Android de pe piaţă. El reuşeşte însă să se diferenţieze prin numărul suprinzător de mare de butoane fizice.
Butoanele de sub ecranul lui Samsung Galaxy Core Advance nu sunt sensibile la atingere. La fel ca în cazul lui Galaxy S4 Active, ele sunt fizice şi mai uşor de apăsat pentru cei care nu sunt familiari cu smartphone-urile. Butoanele pentru volum sunt amplasate pe latura stângă, iar pe latura dreaptă găsim alte trei butoane. Dacă cele pentru deblocarea ecranului şi camera foto sunt uşor de recunoscut, cel din mijloc este dedicat pentru înregistrarea audio.
Producătorul nu vrea să menţioneze ce chipset a integrat în Samsung Galaxy Core Advance. El vine cu un procesor modest cu două nuclee, tactat la 1,2 GHz. Capacul de pe spatele terminalului are o textură mată, fină, în contrast cu plasticul lucios cu care ne-a obişnuit Samsung. Preţul nu a fost menţionat, însă smartphone-ul este aşteptat în magazine la începutul anului viitor.