Acum şapte ani, când a fost lansată prima generaţie a celebrului telefon iPhone, puţini au fost cei care au crezut că Apple va avea succes pe o piaţa dominată de nişte jucători extrem de puternici precum Nokia, Motorola sau Sony Ericsson. După şapte ani, puterea acestor giganţi a rămas doar o amintire, în timp ce Apple a atins o treaptă impresionantă în evoluţia sa: 500 de milioane de terminale iPhone vândute.
Lansat pe 29 iunie 2007, primul terminal iPhone nu a impresionat deoarece avea multe lacune. La acea vreme, primul iPhone a fost criticat pentru că nu era compatibil cu standardul 3G (ci doar cu mai lentul EDGE), nu putea trimite sau primi mesaje MMS, nu oferea funcţia Copy/Paste, camera foto nu oferea înregistrare video şi nu se puteau instala aplicaţii deoarece App Store încă nu se născuse, ceea ce îl făcea să fie mai degrabă un featurephone decât un smartphone. Aceste probleme au fost depăşite treptat prin actualizări hardware sau software, iar iPhone a ajuns să fie terminalul pe care-l cunoaştem astăzi.
La trei ani de la lansare, iPhone devenise un telefon celebru, dar nu se bucura încă de vânzări foarte mari, cel mai bun trimestru din perioada 2007-2010 aducând vânzări de circa 8,7 milioane de unităţi. Lansarea terminalului iPhone 4, care a avut loc în vara anului 2010, a fost punctul de cotitură începând cu care numărul de unităţi vândute a început să crească vertiginos.
În februarie 2011, Apple vânduse în total 100 de milioane de terminale, iar cifra s-a dublat după doar douăsprezece luni, în februarie 2012. Cifra de 300 de milioane de unităţi vândute a fost atinsă în luna decembrie a aceluiaşi an, iar vara lui 2013 a marcat şi atingerea pragului de 400 de milioane de unităţi.
Conform calculelor făcute pe baza cifrelor de vânzare, se pare că Apple a atins cifra de 500 de milioane de terminale iPhone vândute undeva în cursul ultimelor săptămâni. Compania nu anunţă aceste evenimente, datele menţionate mai sus fiind calculate cu aproximaţie în funcţie de cifrele de vânzări oficiale care sunt anunţate la încheierea fiecărui trimestru fiscal, însă sunt suficient de corecte pentru aproximarea unei perioade ceva mai largi de timp.