O platformă software concepută pentru smartphone-urile cu preţ redus care sunt vândute în ţările cu putere de cumpărare redusă, platforma Firefox OS nu a atras până acum prea mulţi producători şi a fost implementată, de cele mai multe ori, pe configuraţii hardware foarte slabe. Terminalul de referinţă Mozilla Flame, care a fost anunţat încă din iarnă, este acum gata de lansare şi intenţionează să atace sectorul inferior al pieţei mid-range.
Mozilla Flame este un model de referinţă destinat dezvoltatorilor software care intenţionează să testeze platforma software Firefox OS şi să creeze aplicaţii pentru ea. La fel ca în cazul produselor Nexus, Flame este disponibil fără restricţii şi poate fi comandat de către orice utilizator curios care vrea să testeze sistemul de operare Firefox OS.
La fel ca Motorola Moto E sau Sony Xperia E1, Mozilla Flame este construit în jurul unei platforme hardware Qualcomm Snapdragon 200. Cipul MSM88210 oferă două nuclee ARM Cortex-A7 cu o frecvenţă de 1,2 GHz şi un nucleu grafic Adreno 302, la care se adaugă 1 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă şi un slot MicroSD. Deoarece Flame este un terminal de referinţă, memoria RAM disponibilă poate fi ajustată între 256 şi 1024 MB, dezvoltatorii putându-şi testa astfel produsele software şi în condiţiile mai vitrege de pe telefoanele Firefox OS foarte ieftine.
Ecranul implementat pe Mozilla Flame are o diagonală de 4,5” şi o rezoluţie de 854 × 480 pixeli, parametri neimpresionanţi, dar subînţeleşi în acest segment de piaţă. Restul dotărilor includ o cameră foto principală cu senzor de 5 MP, autofocus şi blitz, o cameră frontală de senzor de 2 MP, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS, NFC, Bluetooth 3.0 şi o baterie cu o capacitate de 1800 mAh. Terminalul include un modem 3G, iar acesta este oferit în configuraţie Dual SIM.
Fabricat de compania chineză T2Mobile, terminalul de referinţă Flame are un preţ de 170 de dolari (inclusiv transportul) şi este disponibil pentru cumpărătorii din toată lumea, perioada de livrare fiind de circa patru săptămâni.