UPDATE: După o absenţă de 15 luni, populara aplicaţie pentru navigare GPS dezvoltată de Nokia revine pe dispozitivele cu sistem iOS, oferind posesorilor de tablete şi telefoane Apple o alternativă pentru aplicaţia Maps furnizată de Apple.
HERE Maps pentru iOS vine cu majoritatea funcţiilor pentru navigare offline disponibile şi în versiunea pentru Android, lipsind însă câteva extra-uri, cum ar fi suportul venue maps. Oferită în continuare gratuit, Here Maps pentru iOS oferă sugestii pentru navigare GPS la bordul autoturismelor sau folosind mijloacele de transport în comun, sugestii pentru locaţii interesante de vizitat şi hărţi GPS pentru mai mult de 100 de ţări, toate disponibile pentru utilizare offline.
Aplicaţia de navigaţie Here Maps de la Nokia se va întoarce în curând şi pe iOS. Aceasta este una dintre cele mai apreciate aplicaţii de pe Windows Phone şi în curând va debuta şi pe Android, graţie parteneriatului cu Samsung. Planul este ca serviciul Here Maps să fie disponibil pe toate cele trei platforme mobile înainte de finalul lui 2015.
Hărţile Nokia au fost lansate în trecut pe iOS, însă acestea nu au avut succesul dorit. Aplicaţia nu s-a împăcat prea bine cu sistemul de operare Apple, iar după lansarea lui iOS7, compania finlandeză a decis să renunţe complet la suport şi să retragă aplicaţia din App Store. Motivul invocat la acel moment a fost faptul că noua variantă de iOS a dus la probleme de compatibilitate cu aplicaţia, care în final stricau experienţa de utilizare.
Sean Fernback, SVP Nokia, a recunoscut că lansarea vechii variante de Here Maps de pe iOS a fost un eşec, însă faptul că acum accentul companiei cade exclusiv pe software a oferit echipei şansa de a realiza un produs mai bun.
Cert este că în 2014 vom vedea celebrul serviciu Here Maps pe iOS şi Android, alături de varianta de pe Windows Phone, ceea ce ar trebui să fie îmbucurător pentru toată lumea. Având în vedere cota de piaţă infimă pe care Windows Phone o are la nivel mondial, exclusivitatea acestui serviciu pe platforma Microsoft nu era justificată, iar acum că diviziile Nokia de software şi hardware sunt entităţi separate, nu mai există obligaţii contractuale care să împiedice portarea serviciilor.