Înainte era foarte simplu să defineşti ce este un computer. În prezent însă, orice poate fi un computer. Acum avem computere sub formă de tablete, telefoane mobile, laptop-uri, vechiul stil de PC-uri turn, cât şi tot felul de micro-computere de genul Raspberry Pi sau Intel Compute Stick. Având în vedere oferta de pe piaţă, este uimitor că abia acum s-a gândit cineva să integreze tot ce ai nevoie pentru a construi un calculator complet funcţional într-un mouse, de departe cel mai utilizat periferic din lume.
Astfel a apărut Mouse-Box, un computer ascuns în carcasa unui mouse obişnuit. De altfel, acesta poate fi folosit ca mouse atunci când este conectat la alte computere, deci vorbim mai degrabă despre un dispozitiv 2-in-1. Exteriorul lui Mouse-Box este cât se poate de banal. Acesta arată ca un mouse realizat de vreo companie din China, fără prea multe briz-briz-uri. Culoarea roşie aleasă pentru carcasă este probabil cel mai atrăgător factor al său, în rest oferind doar două butoane pentru click şi o rotiţă pentru scroll pe verticală.
În interiorul Mouse-Box se găseşte hardware-ul care transformă acest mouse într-un computer. Deşi nu au fost anunţate detalii specifice, vorbim despre un procesor Quad-Core la 1,4 GHz pe arhitectură ARM Cortex, un modul wireless 802.11 b/g/n pentru conectare la reţea, 128 GB spaţiu de stocare flash, cât şi accelerometru, giroscop, două port-uri USB 3.0, un port micro-HDMI care face conexiunea la display şi opţiunea de a folosi o baterie pentru momentele în care nu eşti la birou.
Alimentarea se face printr-un mousepad cu suprafaţă inductivă. Acesta va putea fi pliat pentru momentele în care nu este folosit şi poate fi transformat într-o cutie pentru transportul Mouse-Box. Tot ce ai nevoie în momentul în care vrei să foloseşti Mouse-Box este de o tastatură şi un display cu port HDMI. Cu siguranţă, acest computer nu poate înlocui un computer performant, însă poate fi un sistem perfect pentru browsing şi redare de conţinut multimedia.
De altfel, Mouse-Box nici nu este un proiect finalizat, ci momentan există sub formă de prototip. Echipa din spatele său are nevoie însă de ajutor pentru a aduce acest produs pe piaţă şi este deschisă la colaborări cu parteneri care ar putea să îi ajute în dezvoltare. Dacă produsul finit va ajunge sau nu în mâinile consumatorilor şi dacă va avea sau nu succes, nu avem cum să ştim acum, însă probabil că piaţa pentru un hibrid între un mouse şi un computer nu este atât de mare.