Unul dintre cei mai activi susţinători ai filosofiei open-source, Mozilla Foundation s-a ferit să implementeze tehnologii închise în cadrul produselor sale. Într-un final, compania a trebuit să accepte că acestea sunt uneori inevitabile, iar noul Firefox 38 este compatibil cu fluxurile video HTML5 protejate de DRM, aceasta fiind de altfel şi una dintre puţinele noutăţi aduse de noua versiune.
Furnizorii de conţinut video doresc să-şi protejeze creaţiile, iar pe lista de specificaţii a standardului HTML5 a apărut şi o tehnologie care oferă funcţiile necesare pentru implementarea unui sistem de protecţie. În timp ce Microsoft şi Google au adoptat imediat W3C Encrypted Media Extensions, Mozilla a refuzat să facă acest pas deoarece această extensie HTML5 Video necesită utilizarea codului închis al platformei Adobe Content Decryption Module.
Într-un final, compania a trebui să se recunoască învinsă deoarece utilizatorii au nevoie de compatibilitatea EME pentru a putea folosi serviciile precum Netflix sau BBC iPlayer fără a apela la extensii precum Flash sau Silverlight. Versiunea cu numărul 38 a popularului browser aduce compatibilitatea necesară cu această tehnologie DRM, însă cei care nu sunt interesaţi de ea şi sunt exigenţi cu codul sursă al produsului utilizat pot descărca separat o versiune care nu include compatibilitatea W3 EME şi Adobe CDM.
Pe lângă această implementare DRM pentru HTML5 Video, pe lista noutăţilor din Firefox 38 se mai numără compatibilitatea cu Responsive Image (care permite încărcarea dinamică a unei imagini alternative cu dimensiuni mai scăzute în funcţie de rezoluţia ecranului şi de paginare), implementarea marcajelor Ruby pentru HTML5 şi alte câteva noutăţi minore utile dezvoltatorilor Web.
Versiunea pentru Android a browser-ului Firefox 38 aduce în plus o nouă pagină de Start, o integrare mai bună cu designul Material din Android 5.0, îmbunătăţiri pentru opţiunile de sincronizare, partajare şi deschidere a conţinutului, precum şi câteva îmbunătăţiri pentru Reader View.