OnePlus nu ascunde faptul că va lansa în 2015 un nou model de smartphone. Modelul One de anul trecut, aşa-numitul „Flagship Killer” a avut parte de un succes rezonabil, însă deja noile flagship-uri au început să îi depăşească capabilităţile. Aparent noul „killer” pentru anul 2015 există deja într-o formă utilizabilă, întrucât acesta a apărut în baza de date a popularului benchmark Geekbench, oferind o privire interesantă asupra capabilităţilor sale.
Geekbench listează acest smartphone sub numele OnePlus ONE A2001, cu două generaţii mai sus decât originalul OnePlus One A0001. Fiind un simplu prototip, probabil că păstrează brandingul One până la lansare. Deşi compania chineză nu a confirmat niciodată un nume oficial pentru următorul său smartphone, toată lumea se aşteaptă să fie numit „Two”. Din fericire, codul de produs nu este singurul lucru pe care listarea pe Geekbench ni l-a adus.
Sunt listate detalii interesante precum scorul pe care smartphone-ul l-a atins, tipul procesorului şi sistemul de operare pre-instalat. Cu scoruri de 1256 în testul single-core şi 4093 în multi-core, acesta depăşeşte rezultatele oferite de terminale recente precum Samsung Galaxy S6, LG G Flex 2 şi HTC One M9. Cu toate acestea, faptul că procesorul listat este un Qualcomm octa-core la 1,55 GHz, îl recomandă ca problematicul Snapdragon 810, care ne-a lăsat până în prezent nemulţumiţi.
Este posibil ca OnePlus să fi realizat o revizie semnificativă a procesorului, o strategie pe care şi Xiaomi a aplicat-o în construcţia lui Mi Note Pro. Eliminarea problemelor de supraîncălzire ar aduce de la sine automat performanţă ridicată, iar exact asta pare să se întâmple în acest caz. Procesorul va fi alăturat unei cantităţi de 3 GB de memorie RAM, deja standard pentru terminale de top, iar sistemul de operare va fi Android 5.1. Desigur, nu vorbim despre un Android curat, ci despre OxygenOS, noul sistem de operare proprietar OnePlus, care este deja disponibil pe OnePlus One.
Nu sunt specificate caracteristici importante precum mărimea şi rezoluţia display-ului, capacitatea bateriei, tipu şi capabilităţile senzorului foto, sau accesul la sensori mai speciali, precum un cititor de amprentă, însă dacă OnePlus doreşte ca noul A2001 să concureze cu alte terminale de top, va trebui să investească în alegerea unor componente cât mai calitative şi performante. Luând toate acestea în considerare, preţul unui astfel de dispozitiv nu va mai putea egala limita superioară a modelului de anul trecut, de numai 300 de dolari în variantă cu 64 GB spaţiu de stocare.
Întrucât co-fondatorul companiei, Carl Pei a sugerat că un preţ de 400 de dolari este rezonabil pentru un smartphone de acest gen în trecut, probabil că ştim la ce să ne aşteptăm. Chiar şi cu un preţ mai mare, OnePlus Two/A2001 ar fi sensibil mai ieftin decât terminalele concurenţei. Singurul dezavantaj ar rămâne însă controversatul sistem de invitaţii, care se va întoarce odată cu lansarea noului model.