Snapdragon 830 va aduce suport pentru 8 GB RAM pe telefoane

03.12.2015
Snapdragon 830 va aduce suport pentru 8 GB RAM pe telefoane

Chipset-ul Snapdragon 820 încă nu a ajuns pe piaţă, acesta fiind programat pentru debut la începutul lui 2016, însă deja există informaţii despre urmaşul său. Noi zvonuri sugerează că producătorul de microprocesoare va dori să ridice şi mai mult capabilităţile smartphone-urilor din punct de vedere al performanţei brute, chiar dacă beneficiile peste un anumit nivel sunt greu de observat.

Snapdragon 830 ar trebui să fie primul procesor pentru smartphone-uri şi tablete care oferă suport pentru până la 8 GB memorie RAM. Acest lucru ar trebui să îi bucure pe cei care deschid aplicaţii multe pe smartphone şi uită să le închidă, însă în acelaşi timp pare puţin exagerat, având în vedere că software-ul pentru mobile rareori ocupă mai mult de câteva sute de MB de memorie RAM. Mai mult decât atât, majoritatea smartphone-urilor cu 2 GB RAM din prezent sunt de ajuns pentru majoritatea utilizatorilor, în timp ce modelele cu 3 GB sau 4 GB oferă mai degrabă siguranţa că nu vor fi întâmpinate probleme atunci când mai multe aplicaţii sunt pornite, decât un plus de performanţă semnificativ.

Evident, Qualcomm va oferi alături de aceste capabilităţi şi putere de procesare mai mare, cât şi un GPU mai puternic, însă aceste detalii despre Snapdragon 830 sunt momentan necunoscute. Cel mai probabil, noul chipset al companiei americane va fi lansat abia în 2017.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult