În ciuda faptului că procesoarele pe 64 de biţi sunt disponibile încă de la începutul anilor 2000, multe aplicaţii nu au făcut trecerea la noile instrucţiuni până de curând. Mozilla Firefox, popularul browser de internet abia acum a fost lansat şi într-o versiune 64-bit pentru Windows, toate variantele anterioare fiind construite folosind instrucţiuni pe 32 de biţi.
Astfel, Firefox intră în rândul lumii, alături de Chrome, Opera şi Edge. Trecerea la 64 de biţi înseamnă că anumite sisteme de operare mai vechi nu vor mai fi compatibile, însă pentru acelea va exista în continuare versiunea 32-bit. Pentru a instala Firefox 64-bit este necesar un computer echipat cu Windows 7 64-bit sau o versiune mai nouă a sistemului de operare de la Microsoft şi un procesor compatibil. Având în vedere că toate procesoarele disponibile în acest moment pe piaţă sunt realizate pe arhitectură 64-bit, probabil că aveţi deja hardware-ul necesar.
Avatajele trecerii la noile instrucţiuni includ posibilitatea de a folosi mai multă memorie RAM, securitate îmbunătăţită şi compatibilitate ridicată cu aplicaţii native sau aplicaţii web realizate pe 64 de biţi. Alte noutăţi în noul Firefox sunt blocarea mai multor sisteme de urmărire online în modul privat şi sugestii de căutare direct din bara de adrese. Cei care folosesc Firefox pe sisteme cu ecrane tactile se vor bucura să afle că atingerea unei zone editabile porneşte automat tastatura în noul browser.
Noul browser Firefox pe 64 de biţi este disponibil pentru download pe site-ul oficial.