Dispozitivul, numit μPeek, se ataşează la partea din spate a oricărui smartphone (peste partea de sus unde e instalată camera) şi te poate introduce în lumea microorganismelor chiar la tine acasă.
Este aproximativ de mărimea unui card de credit şi poate fi controlat printr-o aplicaţie, care-ţi permite să vizualizezi imagini de o claritate impecabilă a obiectelor mici, făcând ajustările necesare microscopului prin butoanele din dreapta telefonului.
”Dar acest microscop puternic nu prezintă doar capacitatea de a face zoom pentru smartphone, microscopul este echipat cu un obiectiv motorizat şi cu mai multe componente optice sofisticate. Aceste două lucruri se regăsesc, de obicei, la microscoapele profesionale, care de cele mai multe ori sunt mult mai mari”, a declarat Patrick Galliker, co-fondatorul si CEO al companiei Scrona, companie care a inventat μPeek.
Pentru a utiliza μPeek e nevoie doar să ataşaţi dispozitivul la telefon şi să-l puneţi-l pe orice suprafaţă pe care doriţi să o priviţi prin microscop. Puteţi să vă familiarizaţi cu microcosmosul covorului sau cu structura frunzei, de exemplu. Dacă doriţi să utilizaţi μPeek pentru a vă uita la ceva pe o lamă de microscop, puteţi face şi acest lucru. Dispozitivul vine cu un suport de dimensiuni standard de diapozitive şi un set de diapozitive goale, plus un ghid care explică modul în care să se pregătească exemplarele.
Citeşte şi Adevărul din spatele jocului Solitaire. De ce a fost instalat pe toate calculatoarele
Citeşte şi Cum distrug luminiţele de Crăciun semnalul de la Wi-Fi
Deşi μPeek nu arată ca microscoapele convenţionale, acesta ar putea fi, totuşi, util pentru oamenii de stiinţă. Datorită faptului că dispozitivul este atât de simplu şi puternic, probabil acesta ar putea fi prima alegere a unui om de stiinţă profesionist. El poate fi util şi în alte medii, de asemenea”, a declarat Patrick Galliker.
Un μPeek standard va costa aproximativ 159 de dolari. Compania Scrona a mai creat o altă versiune a dispozitivului, μPeek Blue, care este echipat cu lumini UV, astfel încât să poată fi folosit ca un microscop cu fluorescenţă. Domeniul mai avansat de aplicare face ca μPeek Blue să fie vândut cu 219 dolari. Potrivit lui Patrick Galliker, dispozitivul ar trebui să fie disponibil pentru cumpărarea on-line în a doua jumătate a anului 2016.
Sursa Descoperă.ro
Citeşte şi O companie vrea să-şi pună angajaţii să poarte brăţări care să le monitorizeze viaţa zi şi noapte
Citeşte şi DOUĂ profiluri pe Facebook pentru fiecare utilizator. Află care este diferenţa între ele
Citeşte şi GALERIE FOTO. Imaginile câştigătoare ale National Geographic Photography Contest 2015
Citeşte şi Huawei se apropie de Samsung şi Apple. În 2015 a vândut 100 de milioane de smartphone-uri