Tot mai apreciate pentru modul în care poţi roti perspectiva de vizionare în orice direcţie doreşti, clipurile video cu unghi de vizibilitate la 360° au însă un dezavantaj major: fişierele prea voluminoase, cu rezoluţie 4K sau mai mare, nu pot ti transmise în timp real decât prin conexiuni de bandă largă. Acest neajuns ar putea însă fi complet eliminat, mulţumită unui noul algoritm de compresie adaptiv care reduce cu până la 80% lăţimea de bandă necesară.
În mod normal, clipurile video la 360° transmit toată informaţia simultan, proiectând-o pe interiorul unei sfere virtuale a cărei suprafaţă, privită din interior, este rotită pentru a schimba perspectiva de vizionare. Noua tehnică dezvoltată de Facebook înlocuieşte sfera cu un cub sau piramidă, fiecare faţetă redând propriul clip video decupat din filmuleţul original. Astfel, în loc de trimite pentru redare întregul clip video, serverul transmite doar acele segmente de imagine care se află în câmpul vizual al spectatorului.
Fiind un sistem interactiv, atunci când utilizatorul ajustează perspectiva de observare aplicaţia de redare va descărca automat segmentele potrivite, oferind aceeaşi experienţă de vizionare fără a sacrifica rezoluţia şi calitatea imaginii.
Rămâne de văzut dacă aceste ajustări făcute în timp real pot fi suficient de rapide pentru a nu lăsa porţiuni din imagine neacoperite atunci când schimbăm rapid perspectiva de vizionare. Probabil, cele mai bune rezultate vor fi obţinute prin conexiuni fixe şi reţele Wi-Fi, cu latenţe ceva mai reduse decât conexiunile de internet mobil.