Ecranul secundar Touch Bar de pe noile laptop-uri Macbook Pro este probabil cea mai radicală modificare a designului acestei serii de la debutul său din 2006. Asemeni altor aspecte ale ecosistemului Apple, compania doreşte ca dezvoltatorii să folosească acest ecran secundar într-un anume fel, oferind câteva sfaturi importante către aceştia despre cum ar trebui să arate funcţiile afişate acolo. Vom afla însă după livrarea laptop-urilor cât de stricte sunt aceste reguli şi dacă va împiedica lansarea anumitor aplicaţii în viitor.
Se pare că Apple vede Touch Bar-ul ca pe o serie de butoane care pot fi adaptate la aplicaţia folosită şi nu încearcă să îl promoveze ca o extensie a display-ului. Cu ajutorul acestuia, Apple doreşte să îmbunătăţească productivitatea, deci nu va permite folosirea sa pentru a rula jocuri video, pentru a afişa notificări sau alte tipuri de mesaje text, sau orice ar ptuea distrage atenţia utilizatorilor de la ceea ce se întâmplă pe ecran.
Animaţiile elementelor de pe Touch Bar nu sunt interzise, însă Apple sugerează evitarea lor. Motivaţia din spatele acestei reguli este faptul că Touch Bar-ul este o extensie a tastaturii, iar tastatura nu este niciodată animată. De asemenea, utilizarea culori nu ar trebui să fie excesivă. Apple sugerează realizarea de butoane virtuale similare din punct de vedere vizual cu cea a butoanelor fizice, folosind culori simple şi simboluri uşor de interpretat.
Nu în ultimul rând, în timp ce Touch Bar-ul va oferi acces rapid la multe dintre funcţiile rapide pe care le poţi realiza cu ajutorul tastaturii, compania nu doreşte ca producătorii de aplicaţii şă pună în acest spaţiu scurtături către funcţii ale sistemului de operare precum select all, deselect, cut, copy, paste, undo, redo, new, save, close, print şi quit.