Urmând fiascoului avut cu modelul Galaxy Note 7, Samsung ezită în decizia includerii unui acumulator cu densitate foarte mare de înmagazinare a energiei, preferând să optimizeze organizarea internă a componentelor pentru a face loc unui acumulator mai voluminos.
Una dintre componentele care a primit cele mai puţine modificări de-a lungul timpului, în ciuda faptului că ocupă destul de mult spaţiu în carcasa unui smartphone modern, este placa electronică (PCB). Beneficiind de microprocesoare şi componente electronice tot mai bine miniaturizate, Samsung a decis adoptarea unui design multi-strat pentru placa electronică, permiţând îngrămădirea componentelor într-un spaţiu mai mic.
Nu tocmai nouă, tehnologia presupune realizarea unui PCB cu mai multe straturi de circuite electronice suprapuse, folosind doar o fracţiune din spaţiul unui PCB convenţional. Spaţiul eliberat în carcasa telefonului ar urma să revină un acumulator mai mare, care să îmbunătăţească autonomia lui Galaxy Note 9 fără a forţa limitele tehnologiilor actuale.
Samsung nu este singura companie care va folosi PCB-uri multistrat, Apple având planuri similare pentru noile modele iPhone pregătite pentru lansare în cursul anului viitor.