Apreciate pentru modul comod în care permit accesarea de conţinut video online, Smart TV-urile conectate permanent la internet au şi unele dezavantaje care pur şi simplu nu existau la televizoarele clasice. Simpla accesare a unui website compromis, instalarea unei aplicaţii dintr-o sursă neverificată, sau neglijenţa companiei producătoare pot transforma centrul de divertisment din sufragerie într-un obiect de decor costisitor.
Echipat cu sistem de operare şi aplicaţii, un televizor modern din categoria Smart TV nu este cu nimic mai prejos decât un smartphone de ultimă generaţie, având nevoie de actualizări software periodice pentru remedierea bug-urilor software şi optimizarea performanţelor oferite. Însă uneori, patch-urile menite să rezolve mici probleme ajung să creeze altele complet noi, o actualizare aplicată incorect putând chiar să cauzeze defectarea subită a echipamentului, care nu mai poate fi adus la starea iniţială decât în urma unei intervenţii la centrul de service.
Printr-o astfel de experienţă trec în aceste zile cumpărătorii mai multor modele recente de televizoare Samsung, comercializate pe teritoriul Marii Britanii. Configurate din fabrică pentru a accepta actualizări software automate, mai multe televizoare Samsung din seriile UE50MU6100K, UE49MU7070 şi MU6409 au devenit parţial sau complet nefuncţionale în urma instalării unui patch greşit configurat.
Potrivit declaraţiilor neoficiale oferite pe forumul Samsung de un moderator, compania lucrează deja la un patch care să remedieze situaţia creată. Din păcate, instalarea acestuia se poate face doar cu ajutorul unui „inginer Samsung aprobat”, fiind necesară intervenţia fizică asupra dispozitivelor afectate.