Galaxy Note8, cel mai avansat smartphone din oferta producătorului Samsung, excelează cam la toate capitolele, mai puţin acumulatorul, problemele întâmpinate cu modelul de anul trecut determinând limitarea capacităţii la o valoare conservatoare de 3300 mAh.
Limitarea constituită de folosirea unui acumulator mai mic este ameliorată prin folosirea unui chipset de ultimă generaţie, realizat folosind procesul de fabricaţie pe 10 nm, cât şi a unui ecran foarte eficient din punct de vedere al consumului de energie. Însă cel din urmă excelează şi la alte capitole, oferind cea mai ridicată luminozitate întâlnită la un ecran pentru smartphone – 1240 nits şi o calitate a imaginii comparabilă doar modelului Galaxy S8, produs tot de Samsung.
Depăşind cu mult nivelul competiţiei, ecranul cu densitate 521 ppi redă cea mai amplă paletă de culori întâlnită la un smartphone, acoperind 112% din spaţiul de culoare DCI-P3 (folosit în sălile de cinema cu proiecţie digitală) şi 141% din standardul sRGB/Rec.709.
Calificativul A+ acordat de specialiştii DisplayMate este justificat şi prin stabilitatea excelentă a luminozităţii odată cu schimbarea unghiului de vizionare – variaţie de numai 29%. Reţeta este completată cu un tratament oleofobic de cea mai bună calitate, scutul din sticlă aplicat peste ecranul lui Galaxy Note8 reflectând doar 4.6% din lumina ambiantă.
Totuşi, ecranul cu tehnologie OLED are şi unele slăbiciuni, procesarea diferenţelor subtile de luminozitate şi luminozitatea medie a imaginii fiind sub nivelul alternativelor cu tehnologie LCD.
Printre dotările apreciate la Galaxy Note8 se numără şi aspecte de ordin software, cum ar fi procesarea mobile HDR, profilurile selectabile pentru gestionarea culorilor şi reglajele manuale pentru balansul de alb şi calibrarea canalelor de culoare.
Din păcate, performanţele stelare vin şi cu un preţ pe măsură, costul unui exemplar Galaxy Note8 depăşind 1000 de euro.