În ultimii câţiva ani, Apple a început să renunţe la câţiva parteneri care produceau componente pentru dispozitivele sale mobile, alegând să dezvolte propriile soluţii. Chipset-urile din seria A au fost primul pas în această direcţie, odată cu iPhone 4, în timp ce de curând compania a început să realizeze designul propriului cip grafic. Se pare că următoarea componentă care va fi înlocuită cu o soluţie proprietară este cipul de gestiune al energiei electrice, un subiect controversat, având în vedere că tehnologia de încărcare şi optimizare a consumului este motivul conflictului legal cu Qualcomm.
În prezent, Apple foloseşte pentru gestiunea energiei electrice care trece prin iPhone-uri o soluţie produsă de Dialog Semiconductor pe toate modelele. O sursă a celor de la Nikkei sugerează că jumătate dintre smartphone-urile produse de Apple anul viitor vor beneficia de noile cipuri proprietare (Apple va realiza design-ul, producţia urmând să aibă loc în fabricile TSMC), cealaltă jumătate fiind în continuare de origine „Dialog”. Planul este ca până în 2019, Apple să aibă capacitatea de a produce exclusiv smartphone-uri cu cipuri de energie proprietare.
Desigur, aceste planuri ar putea fi date peste cap de probleme în dezvoltare. Dificultăţile în producerea sistemului Face ID, o componentă scumpă şi pretenţioasă din iPhone X, a dus la amânarea dispozitivului pentru două luni după debutul iPhone 8 şi în continuare limitează capacitatea de producţie a telefonului, acesta fiind greu de găsit în stocurile magazinelor. Din acest motiv, anumite voci din industrie, separate de sursele Nikkei sugerează că noile cipuri vor fi gata abia în 2019.
Indiferent de momentul în care Apple va decide să înlocuiască componentele Dialog Semiconductor cu cele proprii, aceste informaţii deja au efecte vizibile în industrie. Preţul acţiunilor Dialog a scăzut cu 17% în urma veştilor, 74% din business-ul său fiind concentrat pe dezvoltarea de cipuri pentru produse Apple precum iPhone, iPad şi Apple Watch.