Rezultat al unei investigaţii ample desfăşurate în urma scandalului Cambridge Analytica, Facebook a identificat aproximativ 200 de aplicaţii suspecte, bănuite de folosirea abuzivă a informaţiilor despre utilizatori.
Fără a dezvălui numele aplicaţiilor cu probleme, administratorii reţelei de socializare se mulţumesc doar să informeze utilizatorii acestora cu privire la abuzurile comise, după modelul folosit deja în cazul celor intraţi sub monitorizarea Cambridge Analytica.
„Mai sunt multe de făcut pentru descoperirea tuturor aplicaţiilor care ar fi putut abuza de datele utilizatorilor, iar asta va dura ceva timp”, declara CEO-ul Mark Zuckerberg la începerea investigaţiei, în data de 21 martie 2018.
Nu este clar în ce mod au folosit aplicaţiile retrase informaţiile colectate de la utilizatori, însă administratorii Facebook promit că de acum vor verifica mai strict dezvoltatorii de aplicaţii, desfăşurând interviuri în care sunt solicitate informaţii suplimentare despre datele accesate şi inspecţii surpriză pentru re-verificarea aplicaţiilor active pe site.