Deşi preţurile de tranzacţionare ale monedelor virtuale au mai scăzut în ultimele luni, fenomenul este departe de a fi ajuns la final, activitatea de minare a monedelor virtuale fiind în continuare profitabilă, cu atât mai mult cea de tranzacţionare a acestora, speculând creşterile şi scăderile de preţuri care se succed în intervale scurte de timp.
Apărând ca o ciudăţenie pentru un utilizator obişnuit de PC, H370 Mining Master este o placă de bază fără pretenţii în materie de overclocking, dar echipată cu nu mai puţin de 20 conectori PCIe-over-USB, permiţând instalarea simultană a tot atâtea plăci video. Sprijinind efortul „minerilor” virtuali, firmware-ul plăcii de bază permite diagnosticarea fiecărui accelerator grafic instalat, simplificând diagnosticarea eventualelor probleme care ţin de conectarea acestora.
Desigur, organizarea fizică şi răcirea a până la 20 plăci video aflate la mică distanţă una de cealaltă continuă să fie o provocare la adresa „minerilor” mai puţin experimentaţi, însă inginerii ASUS promit mai multe funcţii menite să simplifice administrarea echipamentelor.
Relativ ieftină, comparat achiziţionării unui întreg arsenal de plăci video, surse de alimentare şi instalaţii de climatizare, placa de bază H370 Mining Master va fi disponibilă începând cu a doua jumătate a acestui an, la un preţ de „câteva” sute de dolari. Rămâne de văzut în ce măsură vor mai putea amortiza investiţia minerii virtuali, dată fiind tendinţa de scădere treptată a interesului faţă de tranzacţiile cu monede virtuale şi implicit, a preţului la care acestea sunt evaluate.