Finney, telefonul bazat pe tehnologia „blockchain” anunţat în urmă cu mai bine de un an de către compania Sirin Labs este acum cu un pas mai aproape de a deveni realitate. Telefonul are acum o dată de lansare stabilită pentru luna noiembrie a acestui an, o listă de specificaţii actualizată, câteva imagini care descriu telefonul în detaliu şi o capabilitate exclusivă: un display secundar dedicat tranzacţiilor cu criptomonede.
Noul Finney este cel de-al doilea dispozitiv propus de Sirin Labs, primul său dispozitiv numit Solarin, model care n-a mai ajuns pe piaţă, probabil din cauza preţului exagerat de mare de 14.000 de dolari. În cazul lui Finney, avem de a face cu un preţ de 1.000 de dolari, preţ adus atât de jos graţie parteneriatului cu Foxconn, care se va ocupa de producţia hardware.
În materie de design, Finney împrumută câteva concepte de la smartphone-urile moderne, oferind un display decupat în partea de sus, o construcţie premium şi un display secundar cu slider în partea de sus, care beneficiază de propriul firmware. Aici vor fi realizate toate tranzacţiile prin intermediul criptomonedelor, întrucât aici se regăseşte şi portofelul virtual. Telefonul beneficiază de o versiune de Android personalizată pentru securitate îmbunătăţită şi vine cu TCS (Token Conversion Service) pre-instalat, pentru a face conversii automate atunci când doreşti să plăteşti din portofelul virtual cu SRN Coin (Sirin Coin) în altă criptomonedă.
În cazul în care vă întrebaţi care ar fi logica în purtarea unui portofel virtual cu toate criptomonedele pe un smartphone care poate fi cu uşurinţă pierdut, stricat sau furat, reprezentanţii Sirin spun că nu aşa ar trebui folosite aceste valute în lumea reală. Portofelul de pe telefon este alimentat cu cât este nevoie (precum o cartelă pre-pay), restul de bani virtuali fiind păstraţi într-un loc sigur.
Cu o dată de lansare în noiembrie 2018 şi cu un contract de promovare semnat cu Lionel Messi de la FC Barcelona, acesta ar putea fi anul în care telefoanele pentru fanii blockchain ar putea lua amploare. Desigur, acestea vor fi doar primele generaţii, aşa că este posibil ca acestea să evolueze în direcţii încă nebănuite. Momentan arată doar ca un telefon normal, ceva mai scump şi cu o serie de funcţii în plus, care nu ar fi necesare unui utilizator de rând.