Create în jurul sistemului Chrome OS, ca alternative low-cost pentru laptopurile obişnuite, portabilele Chromebook s-au bucurat de un succes limitat, potenţialii cumpărători fiind descurajaţi de perspectiva de a rămâne „captivi” platformei Google.
Într-o aparentă recunoaştere a acestui impediment, Google pare că lucrează la implementarea suportului dual-boot pentru dispozitivele Chromebook şi certificarea acestora pentru compatibilitate cu Windows 10.
Potrivit informaţiilor scoase la iveală de entuziaşti ai forumului XDA-developers, analizând prin măruntaiele sistemului Chrome OS. Referit cu numele de cod Campfire, proiectul este asemănător funcţiei Boot Camp , prin care utilizatorii Apple pot instala Windows pe anumite modele de PC-uri Apple.
Rămân totuşi unele limitări de ordin tehnic, făcând puţin probabilă compatibilitatea Windows cu toate modelele Chromebook aflate în circulaţie. Spre exemplu, dispozitivele echipate cu 16GB memorie internă ar avea nevoie de suplimentarea masivă a spaţiului de stocare. Potrivit indiciilor descoperite în codul sursă al Chrome OS, ar fi nevoie de cel puţin 40GB spaţiu de stocare pentru a folosi Windows 10 şi Chrome OS în dual-boot, repartizată în proporţie de 30GB pentru platforma Microsoft şi 10GB celei dezvoltate de Google.
Momentan, nu este clar cât ar putea dura până când Google va anunţa oficial funcţionalitatea Campfire şi nici care sunt modelele Chromebook ce vor beneficia de aceasta. Probabil, mai multe informaţii concrete vom afla în luna octombrie, cu ocazia lansării noului model Pixelbook 2.