Create pentru cei care nu pot fi deranjaţi cu activităţi plictisitoare, cum ar fi măturatul propriei camere, aspiratoarele robotizate reuşesc să memoreze „harta” locuinţei şi în general fac o treabă destul de bună la partea de curăţenie. Ba chiar se ocupă şi de încărcarea acumulatorului „parcând” în faţa adaptorului de alimentare atunci când este cazul. Rămâne însă o problemă: cineva tot trebuie să descarce caseta de colectare a aspiratorului şi să verse gunoiul la coş.
Înlocuitor pentru modelul Roomba 960, modelul Roomba i7+ este livrat cu un accesoriu suplimentar care se ataşează staţie de încărcare a acumulatorului. Luând forma unui coş de gunoi care poate fi accesat de la partea de sus.
În funcţie de starea locuinţei, Roomba i7+ poate face câteva cicluri de curăţenie înainte ca propriul compartiment de colectare să se umple. Ajutat cu staţia de alimentare prevăzută cu compartiment separat pentru gunoi, Roomba i7+ poate evacua praful colectat la finalul fiecărui ciclu de curăţare.
Cu de 30x capacitatea casetei de colectare din aspirator, sacul extern poate fi extras fără a risca vărsarea conţinutului şi înlocuit cu altul curat.
Prevăzut şi cu o tehnologie numită Smart Mapping, Roomba i7+ poate memora până la 10 „hărţi” ale încăperilor, care pot fi schimbate, spre exemplu, dacă mutăm aspiratorul pe un alt etaj pentru continuarea curăţeniei. În acest mod eficienţa programului de curăţare este crescută, reducând totodată durata fiecărui ciclu prin ocolirea camerelor deja aspirate.
Producătorul iRobot anunţă şi integrare cu serviciile de asistenţă Amazon Alexa şi Google Assistant, astfel că vom putea folosi comandă vocală pentru a solicita începerea curăţeniei, mergând până la a rosti numele camerei pe care o dorim vizitată.
Din păcate, comoditatea vine cu un preţ pe măsură, pachetul format din aspiratorul Roomba i7+ şi accesoriul Clean Base costând nu mai puţin de 949 dolari. Cei care se pot mulţumi doar cu aspiratorul Roomba i7+, îl pot comanda începând cu data de 12 septembrie pentru suma de 699 dolari.