De regulă, hackerii sunt ceva mai discreţi atunci când plănuiesc atacuri informatice. Nu-şi anunţă victima înainte şi în nici un caz nu-şi dezvăluie metodele într-un Live Stream pe reţelele de socializare. Însă acesta nu este o grupare obişnuită de hackeri.
Împărţiţi între în două categorii cu filozofii complet diferite, hackerii black hat sunt infractori cibernetici în sensul clasic, preocupaţi cu obţinerea de foloase materiale prin desfăşurarea de atacuri informatice. Cu aptitudini similare celor din prima categorie, hackerii white hat aleg să-şi folosească expertiza pentru a iniţia atacuri informatice cu scop educativ, uneori la cererea companiilor care doresc să-şi îmbunătăţească sistemele de securitate informatică, alteori în cadrul competiţiilor de hacking, concurând pentru premii în bani cu alţi experţi în securitate.
În cazul de faţă, evenimentul care ar urma să facă senzaţie pe internet este anunţat de o grupare taiwaneză de hackeri white hat numită Chang Chi-yuan. În mod ironic, show-ul de hacking pregătit pentru ziua de duminică este anunţat cu un eveniment pe Facebook. În mod normal, astfel de „ameninţări” nu sunt luate prea mult în serios, însă autorii se bucură deja de notorietate, dobândită în urma altor reuşite intens mediatizate.
Dacă reuşeşte, tentativa de ştergere a paginii de Facebook a lui Mark Zuckerberg le-ar putea aduce hackerilor lăudăroşi şi un premiu în bani consistent, administratorii Facebook având în derulare un program Bug Bounty care prevede recompense pentru semnalarea vulnerabilităţilor de securitate.
Ultima întâmplare de acest gen datează din anul 2011, când un hacker a reuşit să posteze un mesaj de status chiar de pe pagina lui Mark Zuckerberg, încurajând fondatorul Facebook să permită utilizatorilor obişnuiţi să investească în reţeaua de socializare, transformând-o într-un „social business” din care toată lumea să aibă de câştigat.