NVIDIA GeForce RTX 2070 review: ASUS ROG Strix, MSI Armor şi MSI Gaming Z

08.11.2018
NVIDIA GeForce RTX 2070 review: ASUS ROG Strix, MSI Armor şi MSI Gaming Z
ASUS ROG Strix GeForce RTX 2070 Gaming – Prezentare

Am avut primul contact cu seria de plăci video GeForce RTX de la NVIDIA în urmă cu doar câteva săptămâni, trecând prin redacţia noastră nu mai puţin de trei implementări de RTX 2080, modelul de medie disponibil în acest moment. În timp ce acestea au demonstrat performanţă foarte bună în toate testele noastre, este de aşteptat că nu toţi gamerii vor avea bugetul necesar achiziţionării unei astfel de plăci video.

Din fericire, NVIDIA a lansat de curând şi seria RTX 2070, care reprezintă calea de a intra în noua sa gamă de plăci video, şi din nou am avut parte de trei modele la test simultan. De data aceasta, din dorinţa de a aduce informaţii despre toate cele trei plăci video mai repede, am decis să realizăm un singur articol cuprinzător, care să servească şi pe post de punct de comparaţie între ele. Astfel, vă prezentăm un review „combo” pentru modelele MSI GeForce RTX 2070 Armor, MSI GeForce RTX 2070 Gaming Z şi ASUS ROG Strix GeForce RTX 2070 Gaming.

ASUS ROG Strix GeForce RTX 2070 Gaming – Prezentare

Încă din primul moment în care am scos din cutie modelul RTX 2070 în varianta ROG Strix am avut un soi de deja vu. Deşi nu este la fel de mare precum modelul RTX 2080 din aceeaşi „familie”, placa are un design aproape identic, de la soluţia de răcire cu trei ventilatoare şi radiatoarele cu suprafaţă mare, până la lungimea plăcii, puţin peste „limitele normale”.

Practic, plasticul din jurul coolerelor se prelungeşte atât pe lungime, cât şi pe înălţime, însă cu foarte puţin, acest model putând fi în continuare considerat de tip „dual slot”. Şi în cazul acestui model, PCB-ul este puţin mai lat decât montura de pe carcasă, însă nu la fel de mare precum cel al modelelor MSI, iar placa metalică de pe spate este mai puţin „uniformă”, fiind decupate câteva zone pentru acces la anumite componente. Această placă pare mai degrabă implementată pentru design decât pentru a ajuta la răcire.

Câteva lucruri pe care le găsim pe modelul ASUS, care nu se găsesc pe implementările MSI ar fi un buton fizic pentru oprirea LED-urilor RGB (logo-ul ROG de pe spate, logo-ul ROG de pe lateral şi câteva mici zone pot fi aprinse) şi headerele de pe spate pentru conectarea unui cablu pentru controlul coolerelor prin intermediul sistemului Fan Connect 2.0 de la ASUS, compatibil doar cu plăcile de bază ASUS.

Soluţia ASUS ROG GeForce RTX 2070 Gaming vine şi cu alte particularităţi precum un suport de montură pe carcasă de culoare neagră, care se împacă mai bine cu întregul design „ROG”, cât şi înlocuirea uneia dintre mufele DisplayPort 1.4 cu un HDMI. Avem astfel pe spate 2 x DP 1.4, 2 x HDMI 2.0b şi un USB Type-C.

Galerie foto

 

Părţi pozitive

NVIDIA a realizat un cip nou pentru seria 2070, nu a refolosit 2080-uri inferioare
Seria 2070 este mai puternică decât vechea serie 1080
Sistemele de răcire de pe implementările MSI şi ASUS sunt foarte bune
Performanţă foarte bună, în special în 1440p

Părţi negative

Există două variante de cipuri TU106, iar NVIDIA nu a anunţat asta dinainte
Cipul „inferior” a putut fi mai bine overclockat, în timp ce modelele superioare au atins frecvenţe mai modeste
Tehnologiile RTX şi DLSS nu pot fi testate din lipsă de jocuri compatibile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult