Royole FlexPai pare exemplul perfect de produs făcut „pe genunchi” şi scos la lumină doar pentru a putea afirma pe un ton triumfal în faţa reprezentanţilor presei „Noi am fost primii!”.
Totuşi, există un motiv cât se poate de concret pentru graba celor de la Royale. Compania fondată un urmă cu cinci ani este specializată pe dezvoltarea de ecrane flexibile pentru viitoarea generaţie de telefoane pliabile. Succesul şi chiar existenţa viitoare a companiei ar putea depinde de promptitudinea cu care aceasta se afirmă va furnizor credibil de ecrane pliabile pentru dispozitive mobile. Intrarea pe scenă a unui gigant cum este Samsung ar putea nega producătorului asiatic vizibilitatea de care are nevoie pentru a atrage clienţi valoroşi.
Scopul principal, acela de a arăta un produs funcţional, a fost atins. Pe cât este de amuzant este prin stângăcia designului, gândit de o companie cu resurse limitate de investit în dezvoltarea unui smartphone, FlexPai arată la ce ne putem aştepta din partea producătorilor asiatici care vor alimenta primul val de telefoane ieftine cu ecran pliabil.
În esenţă, o tabletă Android cu ecran de 7.8” care se îndoaie de la jumătate, Royole FlexPai vine într-o carcasă din plastic care face cute în zona de îndoire şi nu revine complet la forma perfect plană. Astfel, ecranul rămâne ondulat şi pare lipsit de stabilitate atunci când este complet extins. Nimic despre durabilitatea în timp a carcasei proiectată în grabă.
Prevăzut cu slot pentru cartelă SIM, Royole FlexPai încearcă să adapteze conţinutul ecranului atunci când ecranul este pliat, dar nu prea este ajutat la partea de software. Ocazional, telefonul ajunge să arate ca o tabletă ruptă la jumătate. Dar ecranul continuă să funcţioneze normal, iar asta ar putea fi suficient pentru compania producătoare.
Principalul element de atracţie, ecranul OLED are o densitate de afişare foarte bună, de 308 ppi. Luminozitatea pare rezonabilă, la fel şi calitatea imaginii, iar rezoluţia 1920×1440 pixeli este suficientă pentru diagonala de afişare oferită. Probabil, cu hardware ceva mai bun ar putea fi eliminat efectul de gradare a culorilor observat la o privire mai atentă. Practic, singurul aspect care rămâne să fie dovedit în timp este fiabilitatea, îndoirile repetate putând avea rezultate nedorite.,
În mod evident, mult mai fragil decât un smartphone convenţional, Royole FlexPai ar urma să fie oferit cumpărătorilor asiatici pentru echivalentul a 1320 dolari americani. Probabil, se vor găsi şi câţiva cumpărători, dar este greu de crezut că un produs atât de slab finisat va avea un succes răsunător.