Divizia de smartphone-uri HTC nu o duce prea bine, însă pe partea de realitate virtuală, dispozitivele Vive par să primească o atenţie deosebită. La un an de la lansarea headset-ului Vive Pro, HTC aduce acum o nouă versiune îmbunătăţită a acestuia, alături de un nou headset pentru consumatori, cât şi un serviciu pe bază de abonament care va oferi tuturor utilizatorilor acces la întregul portofoliu de titluri de pe platforma Viveport.
Noul headset Vive Pro Eye este similar în termeni de design şi capabilităţi cu modelul Vive Pro de anul trecut, însă adaugă o tehnologie mult râvnită de către utilizatorii de realitate virtuală: urmărirea mişcărilor ochilor. Astfel, folosind Vive Pro Eye, anumtie acţiuni în meniuri, de exemplu, pot fi realizate doar prin privirea acelei zone a ecranului, în timp ce pentru dezvoltatorii, headset-ul poate înregistra date despre zonele în care utilizatorii privesc cel mai mult pentru a optimiza software-ul mai bine.
HTC spune că Vive Pro Eye nu este însă un headset VR dedicat consumatorilor, ci mai degrabă companiilor care sunt interesate de dezvoltare software în VR. Aceste tehnologii vor veni cu siguranţă mai târziu şi pe versiunile pentru utilizatorii de rând, însă momentan costurile sunt prea mari. Deşi nu a fost anunţat un preţ pentru Vive Pro Eye, modelul Vive Pro de anul trecut a fost lansat la 900 de dolari, senzorii laser şi controllerele nefiind incluse în acest pachet.
Compania a dezvăluit la CES 2019 şi un nou headset numit Vive Cosmos, care pare să fie un concurent pentru modelul Oculus Rift Quest de la Oculus VR. Acesta pare să fie un sistem VR de sine stătător, echipat cu două camere pe partea din faţă şi cu două controllere noi, similare cu cele de pe Oculus Quest. Fiind livrat fără senzori de mişcare externi, headset-ul pare să ofere senzori interni 6DoF (şase axe de libertate). Acest headset va rula un nou software numit Vive Reality System, care cel mai probabil va fi bazat pe Android.
Există posibilitatea ca Vive Cosmos să poată fi conectat şi la alte dispozitive precum smartphone-uri sau PC-uri, însă momentan nu este tocmai clar cum ar putea funcţiona acest lucru. Vive Cosmos urmează să ajungă în mâinile dezvoltatorilor în următoarele câteva luni, compania promiţând detalii despre preţ şi disponibilitate cândva mai târziu în 2019.
În cele din urmă, utilizatorii de HTC Viveport, platforma software pentru PC care oferă acces la o colecţie impresionantă de jocuri compatibile cu HTC Vive şi Oculus Rift, vor putea începând de pe 5 aprilie să se aboneze la serviciul Viveport Infinity. Acesta va oferi acces nelimitat la întregul portofoliu de jocuri disponibile pe Viveport. Nu este însă clar cât va costa acest abonament. HTC se laudă cu peste 500 de titluri disponibile prin Viveport Infinity din mai multe categorii precum aplicaţii, jocuri şi experienţe în VR.