Livrat într-o carcasă cu finisaje din sticlă şi policarbonat, Redmi Note 7 reuşeşte să arate bine fără a duce costul la un nivel stratosferic, intrând astfel pe lista scurtă a celor mai interesante modele smartphone puse la dispoziţia cumpărătorilor cu un buget limitat.
Chiar dacă nu este la fel de durabil ca un model de top, Xiaomi Redmi Note 7 oferă destul de mult pentru suma de aproximativ 150 euro, plătită la achiziţionarea modelului cu dotări de bază.
Ecranul protejat cu sticlă Gorilla Glass 5 oferă protecţie rezonabilă în faţa loviturilor accidentale şi contactul cu suprafeţe abrazive, duritatea măsurată pe scara Mohs la nivelul 6-7 fiind suficientă pentru evitarea zgârieturilor adânci.
Din păcate, şasiul din plastic cu inserţii metalice nu este suficient pentru obţinerea unei carcase cu adevărat rigidă, aceasta flexând alarmant de mult în testul de îndoire făcut de specialiştii canalului YouTube, JerryRigEverything. Totuşi, ecranul nu cedează din prima încercare, fiind nevoie de o a doua forţare din sens opus pe carcasa deja fisurată în zona butoanelor laterale. Rămasă să preia întreaga presiune aplicată, sticla ecranului cedează zgomotos în zona deja vulnerabilizată a carcasei.
Faptul Redmi Note 7 are o zonă de vulnerabilitate structurală în dreptul butoanelor laterale nu este chiar o surpriză pentru un smartphone de buget cu carcasă din plastic, acelaşi „defect” apărând în trecut şi la produse mult mai costisitoare, iPhone 6 fiind un caz celebrul la vremea lui. Vestea bună este că ecranul fixat pe un suport din plastic este bine protejat de şocurile primite pe lateralul carcasei.
Însă loviturile directe aplicate pe spatele acoperit cu sticlă subţire, sau în sticla ecranului, ar putea să fie costisitoare. Capacul din spate vine la pachet cu senzorul biometric, iar sticla ecranului nu poate fi înlocuită decât achiziţionând întreg modulul pentru ecran. Singura consolare estre că Redmi Note 7 are o construcţie modulară, uşor accesibilă pentru efectuarea de reparaţii.