Huawei alege să compare aproape în fiecare conferinţă de presă produsele sale cu cele ale concurenţei, în special cu iPhone-ul celor de la Apple. Atât reprezentanţii Huawei, cât şi cei de la Honor, au recunoscut de mai multe ori public că motivul pentru care acest lucru se întâmplă este pentru că ei consideră că aceste produse sunt foarte bune şi că depăşirea lor în materie de performanţă şi capabilităţi este o adevărată realizare pentru companie.
Se pare însă că inclusiv angajaţii Huawei preferă uneori să folosească produse Apple, inclusiv cei de la conducere. Meng Wanzhou, CFO-ul companiei şi fiica fondatorului Huawei, Ren Zhenfei, a fost arestată anul trecut cu trei produse Apple personale în posesie. Este vorba despre un laptop, un smartphone şi o tabletă, produse pentru care chiar şi Huawei oferă alternative foarte bune, unii putând spune că modelele chinezeşti sunt chiar mai bune din anumite puncte de vedere.
Conform documentelor publice care au fost întocmite în momentul arestării lui Meng Wanzhou în toamna trecută în Canada, acesta avea asupra sa un MacBook de 12”, un iPhone 7 Plus şi o tabletă iPad. Toate acestea erau alăturate unui singur dispozitiv produs de Huawei, un model „de lux” Huawei Mate RS. Există posibilitatea ca modelele Apple să fie folosite în scopuri personale şi doar modelul Huawei să fie oferit de companie pentru comunicare internă.
Just in: Court order issued this morning in Vancouver reveals for the first time the makes and models of electronic devices that were seized from #Huawei CFO Meng Wanzhou when she was arrested Dec. 1, 2018 at Vancouver International Airport. #China #Cdnpoli #nerdalert pic.twitter.com/2YFNbXt8Yn
— theBreaker.news (@theBreakerNews) March 22, 2019
Este curios însă faptul că unul dintre oamenii cei mai importanţi din cadrul companiei nu foloseşte produse Huawei în viaţa de zi cu zi. Compania a criticat şi chiar a pedepsit anumiţi angajaţi care au fost prinşi folosind un iPhone pentru a publica materiale pe Twitter, de exemplu, chiar şi pe conturile personale, nu doar pe cele oficiale Huawei.
Ar mai exista şi argumentul securităţii pe care produsele Apple o asigură. Acestea sunt întotdeauna actualizate la cea mai nouă versiune software, iar posibilitatea de hacking este aproape imposibilă, Apple reuşind să blocheze cam toate soluţiile software şi hardware de pe piaţă care ar putea compromite datele utilizatorilor.
Cele mai noi produse Huawei, precum modelele Mate 20, sunt conforme cu securitate la nivel Enterprise, cu certificare Google, deci nu sunt obiligatoriu mai puţin sigure. Fiind însă o platformă deschisă şi bazată pe software open-source, însă, asigură un număr mai mare de posibili hackeri interesaţi să compromită securitatea acestor dispozitive.