Design problematic: gaura din ecranul lui Galaxy S10 se suprapune cu butonul de închis apeluri de pe Snapchat

07.05.2019
Design problematic: gaura din ecranul lui Galaxy S10 se suprapune cu butonul de închis apeluri de pe Snapchat

Adaptarea aplicaţiilor la decupaje în ecran a venit destul de repede, însă nu toate soluţiile sunt eficiente. Mulţi dezvoltatori au început să se ferească de poziţionarea unor elemente importante partea centrală de sus, mutând anumite elemente şi butoane în colţurile superioare ale ecranului. Se pare însă că această decizie afectează acum utilizatorii telefoanelor cu decupaj în colţ, precum modelele din seria Galaxy S10. Un exemplu concret este aplicaţia Snapchat, al cărui buton pentru încheierea unui apel video este suprapus aproape perfect cu camera foto de pe Galaxy S10+.

Utilizatorii de Snapchat au început să se plângă pe reţelele de socializare în legătură cu problemele de interfaţă pe care aplicaţia de Android o are pe cele mai noi modele de smartphone-uri Samsung. Utilizatorii de Galaxy S10, S10+ şi S10e se lovesc de o problemă foarte mare: butonul pentru încheierea unui apel video din cadrul aplicaţiei este poziţionat în colţul din dreapta-sus, exact unde este camera foto poziţionată.

În timp ce utilizatorii de S10 şi S10e au o parte mai mare a butonului disponibilă, putând apăsa pe el, cei care folosesc Galaxy S10+ au probleme mai mari. Apăsarea butonului este foarte complicată, butonul fiind foarte puţin vizibil sub decupajul camerei. Din mai multe încercări, acesta poate fi apăsat, însă este clar că experienţa de utilizare este problematică pe acest dispozitiv.

 

 

Pe platforma Android este foarte greu pentru dezvoltatori să ia în calcul toate posibilităţile, întrucât producătorii de hardware nu au un standard pe care trebuie să îl urmeze. Companii precum Honor au ales să plaseze camera foto în stânga, Samsung o pune în dreapta, iar alte companii preferă în continuare un notch central. De asemenea, există deja mai multe modele de telefoane fără decupaje, care beneficiază de camere retractabile sau sisteme de tip slider.

Probabil că în acest moment, cele mai sigure locuri pentru poziţionarea de butoane software de acest gen se găsesc în partea de jos, unde nu pot apărea prea multe elemente care să se suprapună. Desigur, există şi o excepţie de la această regulă, Sharp lansând anul trecut un telefon cu două decupaje, dintre care unul în partea de jos a ecranului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult