Majoritatea dispozitivelor Apple sunt produse în fabrici din China, unde costurile sunt mai mici, iar accesul la anumite componente este mai facil, însă o serie de computere ale companiei au rămas în producţie în fabrici americane. Este vorba despre computerele Mac Pro, care tradiţional nu au fost produse în China. După evenimentul de prezentare al noului Mac Pro, modelul care porneşte de la un preţ de 6.000 de dolari, au existat speculaţii că producţia acestuia va fi mutată tot în China, însă Apple a infirmat astăzi aceste zvonuri.
Mac Pro intră astfel în producţie într-o fabrică din SUA, din Austin, Texas. Noul computer este dezvoltat folosind componente din mai multe ţări, însă există şi foarte multe componente dezvoltate şi produse în America. Apple spune că producţia computerelor Mac Pro implică componente din 36 de state americane, susţinând astfel 450.000 de locuri de muncă în cadrul furnizorilor americani.
Tim Cook a publicat un comunicat de presă despre Mac Pro, în care a mulţumit administraţiei ţării pentru susţinere:
„Mac Pro este cel mai puternic computer construit de Apple până în prezent şi suntem mândri să îl construim în Austin. Mulţumim administraţiei pentru suportul acordat pentru a face această oportunitate posibilă. Credem în puterea inovaţiei americane. De aceea fiecare produs Apple este proiectat în Statele Unite şi este creat cu componente din 36 de state, care susţin 450.000 de locuri de muncă de la furnizorii americani şi continuăm să creştem aici.”
În vară, Donald Trump a publicat pe contul său de Twitter mai multe mesaje în care cerea Apple ca producţia de Mac Pro să fie realizată în SUA, întrucât acestea nu vor fi exceptate de la noile taxe care vor fi aplicate produselor care vin din China.
Apple a promis ca până în 2023 să investească 350 de miliarde de dolari în afacerile sale din Statele Unite, iar acesta pare să fie primul pas către acest scop. Se zvoneşte că Apple îşi proiectează acum propriile modem-uri 5G, care nu vor fi însă gata la timp pentru primul model de iPhone 5G, până când acestea vor fi gata, Apple va folosi componente Qualcomm.
De asemenea, alte zvonuri spun că Apple îşi dezvoltă propria fabrică de panouri micro-LED în America. Primele produse cu ecrane micro-LED sunt aşteptate în următorii câţiva ani, Apple Watch fiind un candidat pentru testarea tehnologiei. Motivul este faptul că aceste ecrane sunt aşteptate să ofere un consum de energie redus, putând extinde autonomia dispozitivelor mobile. Având în vedere că Apple Watch cu ecran OLED este acum prezentat drept un dispozitiv cu baterie care ţine „toată ziua” cu o autonomie declarată de 18 ore, orice îmbunătăţire la acest capitol va fi bine venită. Rămâne de văzut însă dacă doar display-urile vor fi realizate în SUA, sau dacă Apple va muta întreaga producţie de Apple Watch pe pământ american.