Samsung anunţă primul senzor foto cu pixeli de 0.7μm, creat pentru folosirea cu dispozitive mobile

24.09.2019
Samsung anunţă primul senzor foto cu pixeli de 0.7μm, creat pentru folosirea cu dispozitive mobile

Lăudat ca având „cea mai mică dimensiune de pixeli din industrie” noul senzor Samsung ISOCELL Slim GH1 are o rezoluţie efectivă de 43.7 MP (7,968×5,480 pixeli) şi a fost proiectat pentru a încăpea în spaţii înguste şi carcase foarte subţiri.

Recomandat de Samsung drept soluţia optimă pentru dispozitive slim cu design full-screen, noul senzor optic şi-ar putea face apariţia în camere foto de tip retractabil şi camere frontale, înlocuind soluţia de 32MP (pixeli de 0.8μm) oferită până acum amatorilor de poze selfie.

În general, percepuţi ca reprezentând soluţii de compromis pe partea de calitate a imaginii, senzorii foto cu pixeli ultra-miniaturizaţi şi rezoluţii stelare în lista de specificaţii au reintrat în preferinţele producătorilor cu ajutorul unui „şiretlic” mai puţin cunoscut pentru cumpărătorii de rând.

Concret, atunci când lumina ambiantă nu este suficientă pentru obţinerea de poze la rezoluţia nativă, procesorul de imagine va grupa câte patru pixeli adiacenţi pentru a creşte sensibilitatea la lumină. Chiar şi generate la o pătrime din rezoluţia nativă a senzorului foto, pozele cu rezoluţie efectivă de 10.9MP încă au suficiente detalii pentru ca vasta majoritate a utilizatorilor să nu sesizeze diferenţa.

Samsung estimează că va putea livra senzorul ISOCELL Slim GH1 către partenerii OEM până la finalul acestui an, primele modele smartphone echipate cu acesta urmând să fie anunţate în prima parte a anului 2020.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult