Pixel 4 este echipat cu un display de ultimă generaţie, care poate afişa la 90 Hz, însă se pare că această funcţie nu este activă tot timpul. Google anunţase deja faptul că display-ul poate să scadă la 60 Hz într-un mod inteligent, atunci când nu este necesară afişarea la 90 Hz, însă nu a detaliat acest proces. Întrucât utilizatorii au început să primească pre-comenzile telefonului, aceştia au descoperit că modul de afişare este strâns legat de luminozitatea ecranului, fiind activ doar la valori superioare.
Un display la 90 Hz consumă mai multă energie decât unul la 60 Hz, motiv pentru care unii producători nu se grăbesc să implementeze această tehnologie. Pentru a rezolva această problemă, Google propune un mod dinamic de funcţionare, care scade frecvenţa procesorului în anumite situaţii, un exemplu fiind atunci când redai un clip video sau atunci când sunt afişate fotografii. Totuşi, utilizatorii de Pixel 4 şi Pixel 4 XL au sesizat că telefonul scade frecvenţa ecranului chiar şi în utilizare normală.
Se pare că software-ul Google decide să scadă frecvenţa ecranului automat la 60 Hz atunci când luminozitatea ecranului este setată sub valoarea de 75%. Astfel, dacă este activă funcţia de luminozitate automată, atunci când telefonul este utilizat în lumină slabă, acesta funcţionează la parametri limitaţi. Doar în exterior sau atunci când lumina ambientală este puternică, telefonul afişează 90 de cadre în fiecare secundă, oferind senzaţia unei experienţe de utilizare mai rapide.
În setările telefonului există doar activarea şi dezactivarea modului dinamic la 90 Hz, însă acesta poate fi forţat să funcţioneze tot timpul din meniul de setări ascunse „developer options”. De altfel, activarea acestei opţiuni garantează un consum de energie ridicat, lucru care este menţionat în acel meniu.
Alte dispozitive cu ecrane la 90 Hz de pe piaţă oferă utilizatorilor mai multe opţiuni, însă nu implică utilizarea dinamică a acestei funcţii. De exemplu, utilizatorii de OnePlus 7, 7T sau 7T Pro, pot alege să folosească ecranul la 90 Hz tot timpul, sau să limiteze frecvenţa la 60 Hz permanent. Aceste modele vin cu ecranul configurat la 90 Hz din fabrică, însă.
Având în vedere însă capacitatăţile mici ale acumulatorilor de pe Pixel 4 şi Pixel 4 XL, era de aşteptat ca Google să recurgă la anumite „trucuri” software pentru a facilita utilizarea ecranului la 90 Hz, însă ataşarea acestei funcţii de luminozitate este neaşteptată şi nici nu a fost anunţată în mod oficial.