Comparat ediţiei standard iPhone 11, modelul iPhone 11 Pro oferă aceeaşi certificare IP68 pentru protecţie la apă şi praf, însă Apple a decis să pluseze dublând adâncimea maximă garantată la care telefonul poate fi scufundat fără a risca pierderea garanţiei. Acceptând provocarea, jurnaliştii publicaţiei CNET au decis să testeze ambele versiuni iPhone 11 la adâncimea maximă de 4 metri, chiar dacă modelul non-Pro este garantat pentru numai 2 metri, încercând să afle dacă există diferenţe în calitatea etanşării elementelor de carcasă şi care ar putea fi punctele slabe.
În mod previzibil, iPhone 11 Pro a trecut cu brio de scufundare cu o durată de 30 minute. Surpriza este că şi iPhone 11 a ieşit aparent intact, sigura modificare sesizată fiind sunetul ceva mai înfundat redat prin difuzorul aflat la partea de jos.
Fără o concluzie suficient de dramatică, testul a continuat cu o încercare menită să demonstreze ce se întâmplă dacă foloseşti iPhone 11 în scufundări la adâncimi mult mai mari decât cea recomandată de producător.
Fixate în braţul unei drone-submarin controlată de la distanţă, cele două exemplare iPhone 11 şi iPhone 11 Pro au fost scufundate până la adâncimea de 12 metri şi ţinute pe fundul apei timp de o oră. Contrar aşteptărilor, în ciuda expunerii la o presiune de peste două ori limita recomandată, etanşeitatea carcasei a rezistat, ţinând la distanţă apa sărată a mării.
Câteva zile mai târziu, sunetul înfundat redat prin difuzorul lui iPhone 11 a revenit la normal, pe măsura ce apa a fost eliminată din grila difuzorului prin uscare naturală.
Chiar dacă nu poate garata că absolut orice exemplar iPhone 11 sau 11 Pro va rezista fără probleme scufundării în apă cu adâncimi peste limita recomandată de producător, testul arată că la acest capitol Apple şi-a făcut bine temele.