Drona DJI Mavic Mini a fost anunţată oficial. Vine la un preţ foarte bun pentru o dronă de „începători”

31.10.2019
Drona DJI Mavic Mini a fost anunţată oficial. Vine la un preţ foarte bun pentru o dronă de „începători”

După cum era de aşteptat, DJI a lansat Mavic Mini, cea mai portabilă dronă din portofoliul său de până acum. Aceasta are un corp de dimensiunea unui smartphone, cântăreşte 250 de grame şi poate sta în aer până la 30 de minute cu o singură baterie. Probabil cel mai impresionant aspect al acestei drone este preţul pentru performanţa oferită, fiind la jumătate de preţ faţă de cea mai ieftină dronă din gama Mavic: varianta Air.

Mavic Mini este o dronă pe care DJI speră să o poată vinde către „toată lumea”. În timp ce dronele de până acum din seria Mavic au fost realizate pentru entuziaşti şi profesionişti, Mini este o dronă de „distracţie”, cu care poţi realiza fotografii sau filmări atunci când pleci în concediu în regim amator. Filmarea la 2,7K (limitată la 30 de cadre pe secundă) nu va fi comparabilă cu cea 4K de pe celelalte modele Mavic, însă portabilitatea asigurată de dimensiuni şi greutatea redusă ar putea asigura utilizarea mai deasă, întrucât nu este obligatoriu nevoie să cari o cutie specială pentru dronă.

Fotografiile sunt realizate la 12 megapixeli, în timp ce filmarea este posibilă şi la 60 de cadre pe secundă, dacă scazi rezoluţia la 1080p. De altfel, camera este stabilizată pe trei axe, asemeni dronelor Mavic superioare. Modelul precedent la acelaşi preţ de la DJI, Spark, oferea doar stabilizare pe două axe, autonomie mai mică, nu venea cu telecomandă în pachet şi nu se plia. Astfel, Mavic Mini nu este doar un upgrade semnificativ la nivel de performanţă faţă de Spark, ci este un upgrade şi din punct de vedere al portabilităţii şi al stabilizării.

Telecomanda foloseşte un smartphone pentru a afişa materialul video în timp real şi poate funcţiona la o distanţă de 4 kilometri. Drona este însă mult mai lentă decât alte variante Mavic, fiind capabilă doar de viteze de până la 35 km/h. Alte dezavantaje faţă de modelele Mavic din trecut ar fi lipsa senzorilor de protecţie, deci nu va putea ocoli automat obstacole şi lipsa unor capabilităţi software avansate precum control manual pe video, posibilitatea de urmărire a subiectului şi alte câteva lucruri.

Totuşi, la preţul de 399 euro pentru varianta standard, care vine doar cu o baterie şi telecomanda, este o dronă greu de rezistat pentru oricine este interesat să îşi cumpere un prim astfel de dispozitiv. Mai mult, pachetul Fly More Combo, care vine la pachet şi cu elice de schimb, protecţii pentru elice, geantă de transport, trei baterii şi un încărcător pentru toate cele trei baterii costă doar 499 euro. Pre-comenzile au început deja, însă din cauza cererii  mari, livrările celor care comandă acum vor ajunge abia spre sfârşitul lunii noiembrie, sau începutul lunii decembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult