Producătorul de ceasuri și brățări de fitness Fitbit colaborează cu două organizații pentru a vedea dacă dispozitivele sale purtabile pot detecta coronavirusul.
Compania participă la studii începute deja de The Scripps Research Institute și Stanford Medicine, potrivit Digital Trends. Utilizatorii de dispozitive Fitbit pot participa înscriindu-se prin intermediul aplicației dedicate, în noua secțiune COVID-19.
Utilizatorii din România nu pot participa la studiul DETECT al celor de la The Scripps, deoarece aplicația lor nu este disponibilă în țara noastră. În schimb, se pot înscrie în studiul celor de la Stanford Medicine.
Cercetătorii sunt interesați în special de datele oferite de utilizatorii de dispozitive Fitbit din domeniul medical, care lucrează cu pacienți infectați cu COVID-19. Fitbit a anunțat că va dona ceasuri și brățări de fitness pentru personalul medical care dorește să participe la studii.
Cercetătorii vor colecta date precum pulsul, temperatura pielii sau saturația oxigenului din sânge.
Rezultatele ar putea ajuta la detectarea timpurie a unor boli similare viitoare. Din studiile anterioare a reieșit că datele colectate de dispozitivele purtabile pot indica din timp apariția gripei.
Tot mai multe companii tehnologice se implică în lupta cu noul coronavirus. Apple a anunțat un parteneriat cu Google prin care vor fi urmăriți, în contextul crizei COVID-19, utilizatorii de smartphone-uri iPhone și Android. Datele sunt folosite de cercetători pentru a observa cum se răspândește coronavirusul.
Mai mult, producătorul de computere de gaming și stații de lucru Maingear dezvoltă un ventilator medical accesibil, care ar putea ajuta la tratarea pacienților bolnavi de boala provocată de coronavirus. Ventilatorul Maingear LIV costă doar un sfert din prețul unuia normal.
Totodată, compania chineză Rokid a dezvoltat, în doar două luni, o pereche de ochelari inteligenți care pot detecta COVID-19.