Galaxy Note 20 va dispune de o versiune mai rapidă a chipsetului Exynos întâlnit la Galaxy S20

28.04.2020
Galaxy Note 20 va dispune de o versiune mai rapidă a chipsetului Exynos întâlnit la Galaxy S20

Păstrând tradiția, Samsung livrează Galaxy S20 în două configurații distincte, una fiind motorizată de chipsetul Snapdragon 865 iar a doua de soluția proprie Exynos 990, cumpărătorii primind-o pe una sau pe cealaltă în funcție de regiunea în care se află, fără a fi informați în mod explicit sau a le fi oferită posibilitatea să aleagă. În mod sigur, aceeași rețetă va fi folosită și cu modelul Galaxy Note 20, dar cu o diferență notabilă.

La scurt timp după lansarea seriei Galaxy S20 a ieșit la iveală că cele două variante de configurație nu sunt chiar atât de similare pe cât ar fi dorit Samsung, ediția cu chipset Exynos 990 având performanțe sesizabil mai mici decât cea bazată pe Snapdragon 865. Aparent, nemulțumirea este și mai mare în spatele ușilor închise, eșecul inginerilor Samsung de a ține pasul cu rivalul Qualcomm fiind interpretată ca o umilință în țara natală.

Însă lucrurile nu vor rămâne așa pentru mult timp, Samsung pregătind o versiune revizuită de chipset care va debuta sub numele Exynos 992, cel mai probabil pe modelul Galaxy Note 20.

Încă neanunțat oficial, Exynos 992 va fi produs folosind noul proces de fabricație pe 6nm dezvoltat de Samsung, câștigul de performanță promis fiind de 1-3%, comparat actualului etalon Snapdragon 865 și ceva mai mult, dacă ne raportăm la Exynos 990.

Un alt motiv pentru care Samsung ar putea avea nevoie de un chipset Exynos mai rapid este întârzierea sau anularea de către Qualcomm a reviziei Snapdragon 865+. Astfel, Exynos 992 devine un element esențial pentru departajarea lui Galaxy Note 20 de actualul model Galaxy S20, dar și de restul competiției din piața smartphone. Deși este posibil ca Samsung să livreze noul chip Exynos și altor producători, Galaxy Note 20 va fi cu siguranță primul beneficiar. Nu în ultimul rând, disponibilitatea unui chipset propriu și cu performanțe competitive poate fi o plasă de siguranță pentru eventualitatea în care actuala criză Covid-19 aduce noi perturbații pe lanțul de aprovizionare cu componente.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult