WWDC, conferința anuală Apple, unde compania adună dezvoltatori din toată lumea care fac aplicații pentru platformele sale, a fost mutată din offline în online în 2020. Pandemia COVID-19 oferă însă oportunitatea tuturor să participe la acest eveniment, compania promițând acces gratuit la livestream-urile de prezentare ale noilor sale produse software. Iată când vom afla primele detalii oficiale despre iOS 14, iPad OS 14, tvOS, watchOS, macOS și alte noutăți de la Apple.
În fiecare an, Apple prezintă noua versiune iOS în cadrul unei conferințe WWDC, unde sunt prezentate funcțiile noi și metode creative prin care dezvoltatorii vor putea să le folosească în aplicațiile lor. Anul trecut, de exemplu, au fost prezentate funcții precum Sign In with Apple, pentru o metodă mai sigură de a face conturi pe diverse servicii, cât și sistemul de operare iPad OS pentru tablete, cu accent sporit pe multitasking.
Anul acesta, prezentarea Apple va avea loc pe 22 iunie, pentru prima dată prin intermediul unui livestream fără public. Ediția 31 a WWDC va include prezentarea oficială pentru dezvoltatori și public, dar și evenimente online pe tot parcursul acelei săptămâni. În mod normal, pentru a participa fizic la WWDC, Apple percepea o taxă. Pentru versiunea online însă, oricine poate participa pe gratis. Tot ce trebuie să ai este un Apple ID.
Un Apple ID este un cont Apple folosit pe toate serviciile și platformele sale, deci șansele sunt ca oricine este interesat de diversele prezentări și seminarii pe care Apple le va ține să aibă deja un astfel de cont. Singura condiție este ca autentificarea în doi pași să fie activată pe acest cont pentru securitate, întrucât sunt necesare date personale pentru înscriere precum numele și adresa.
Probabil că în cursul WWDC sau la scurt timp după, Apple va lansa primele versiuni beta pentru iOS 14, iPad OS și restul de platforme software ale sale. Astfel, vom vedea pentru prima dată noile funcții pe care sistemul de operare le va oferi, chiar dacă acestea vor fi într-o formă nefinisată. Apple obișnuiește să ofere mai întâi versiuni beta pentru dezvoltatori, după care lansează și versiuni publice, care pot fi instalați de către oricine.