Aplicația Signal la oferă utilizatorilor o modalitate simplă de a ascunde fețele din imaginile pe care le distribuie prin intermediul ei, în contextul protestelor din SUA.
Utilizatorii pot folosi funcția „blur”, în secțiunea de editare, pentru a cenzura fețele care apar în fotografii. „La Signal îi susținem pe oamenii care au ieșit pe străzi pentru a-și face auzite vocile”, potrivit unui anunț făcut pe blogul companiei.
Aplicația este capabilă să detecteze automat fețele și să le acopere, iar procesarea se face local, pe telefon, din motive de siguranță. Unealta poate fi folosită și manual pentru a ascunde anumite părți din imagine sau pentru a acoperi fețele care i-au scăpat algoritmului.
Actualizarea a fost trimisă către magazinele online și ar trebui să fie disponibilă pentru toți utilizatorii în curând.
Popularitatea Signal a crescut în SUA după ce au izbucnit proteste masive după moartea lui George Floyd, pe 25 mai.
Recent, dezvoltatorii aplicației au anunțat că utilizatorii au de acum încolo posibilitatea să folosească coduri PIN pentru a-și muta o parte din date de pe un dispozitiv pe altul.
Signal este una dintre aplicațiile de chat care oferă criptarea completă, numită şi criptare la ambele capete sau end-to-end. Informaţiile sunt criptate şi la nivel local, nu doar pe traseu, pe dispozitivele de pe care sunt trimise şi pe cele pe care ajung.
Aplicația a fost lansată în 2018 de către Moxie Marlinspike și Brian Acton. Dezvoltarea acesteia este finanțată prin intermediul Signal Foundation, iar codul este open-source.
CITEȘTE ȘI:
Facebook Messenger va însoți mesajele trimise de potențiali escroci cu alerte vizibile