Vrei un telefon rezistent, care nu se deteriorează iremediabil după câteva căzături? Iată care sunt cele mai căutate telefoane indestructibile pe care le poți avea într-un buget rezonabil.
Deși au finisaje de bună calitate și promit să reziste contactului cu apa și expunerea la praf, niciunul dintre smartphone-urile din gama de top nu se înscriu în categoria ‘rugged’. Neîndemânaticii care vor un telefon cu adevărat rezistent vor trebui să caute într-o categorie de smartphone-uri special proiectate pentru a rezista unui tratament „abuziv”.
Spre exemplu, se poate întâmpla oricând sa-ți scape telefonul din buzunar, sau să te așezi pe el după ce l-ai uitat pe scaunul din autoturism. În cele mai fericite situații vei rămâne cu niște zgârieturi urâte pe carcasă, iar alteori vei avea de plătit și înlocuirea ecranului.
Deși au ca public țintă muncitorii din domeniul construcțiilor și pasionații de drumeții care au nevoie de un smarphone care să reziste în condiții ce lăsa nefuncționale alte gadgeturi electronice, telefoanele rugged sunt costisitoare doar dacă vorbim despre modele cu dotări avansate, căutate de profesioniști. În schimb, cei care nu au pretenția să aibă un telefon cu termoviziune și detector pentru susbstanțe periculoase încorporat au la dispoziție o oferă mult mai diversă de modele
Subţire şi rezistent, Cat S52 este versiunea mai compactă şi mai puţin avansată a seriei S61 adresată profesioniştilor. Ceva mai subţire şi la fel de bine protejat, Cat S52 combină rezistenţa la standarde militare cu un design-ul unui telefon comod de purtat în buzunar.
Carcasa de 9,69 mm grosime şi greutate de 210g este întărită folosind un cadru de aluminiu de înaltă calitate şi placă posterioară din cauciuc TPU, anti-alunecare, care oferă un aspect elegant. Ecranul este protejat folosind sticlă Gorilla 6 încastrată sub o margine de protecţie. Pentru rezistenţă sporită la uzură, carcasa este prevăzută cu taste fizice integral metalice şi conectori impermeabili.
Cat S52 foloseşte un design de carcasă supus unei testări riguroase, folosind 30 de căderi pe o suprafaţă de oţel, de la înălţimea de 1,5 metri, inclusiv căderi pe fiecare latură şi colţ. Telefonul este rezistent la murdărie şi la praf şi poate fi scufundat complet în apă. Configurația este bazată pe chipsetul
Înzestrat cu un acumulator de 6580 mAh, cameră foto cu termoviziune și o carcasă cu design reușit, BLACKVIEW BV9800 PRO ar putea fi o bună soluție pentru pasionații de jocuri pe Android și nu numai.
Certificat MIL 810G și IP68, BV9800 PRO poate rezista fără probleme căderilor accidentale, contactul praf și noroi, iar acumulatorul generos ar trebui să ofere cel puțin 2-3 zile de utilizare fără grija adaptorului AC.
Echipat cu un senzor de termoviziune FLIR Lepton, acest telefon cu ecran de 6,3 inch pune la dispoziție un mod de vizualizare „Predator” care îți permite să veți în întuneric fără ajutorul unei lanterne. Pentru pozele pe timp de zi ai la dispoziție și o cameră Sony de 48MP.
Din păcate, la o greutate de 322 grame, Blackview BV9800 Pro este unul dintre cele mai grele telefoane mobile de pe piață.
Echipat cu un chipset Helio P90, DOOGEE S95 PRO oferă performanțele unui telefon din gama midr-range în pachetul unui telefon aproape indestructibil. Conceput pentru folosirea în condiții dificile de mediu, S95 PRO vine într-o carcasă certificată IP69K, bine protejată împotriva șocurilor mecanice. În plus, sticla Gorilla Glass 4 ar trebui să ofere o bună protecție ecranului fără compromisul zgârieturilor inestetice.
Ratingul IP69K înseamnă că un produs poate rezista expunerii la jeturi de apă sub presiune, încălzită la temperaturi de până la 80 °C. Acest rating vine în completarea calificărilor obișnuite IP68 și MIL-STD-810G.
Potrivit pentru lucrul pe șantier, DOOGEE S95 PRO nu este scump și are specificații bune, însă construcția voluminoasă poate fi trecută la capitolul minusuri.
La prețul de 800 dolari, putem spune despre Land Rover Explore că este alegerea „de lux” pentru pasionații de telefoane rugged.
Realizat de Catterpillar, producătorul seriei de telefoane Cat, Land Rover Explore este ceva mai bine adaptat pentru folosirea în drumeții. Spre exemplu, carcasa ultra-rezistentă este complet protejată împotriva căderii de la înălțime, umezeală, praf și extreme de temperatură, iar ecranul protejat cu sticlă Gorilla Glass 5 permite folosirea interfeței touch chiar și cu degetele ude sau prin mănuși (nu foarte groase).
Pe lista dotărilor sale intră aplicația de realitate augmentată ViewRanger, care te ajută să identifici piscurile montane, traseele pe care te deplasezi și alte repere care poate ți-ar scăpa la o inspectare sumară. Opțional, poți comanda telefonul Land Rover Explore împreună cu o carcasă de protecție care include sistem de clipsare la îmbrăcăminte, baterie externă pentru dublarea autonomiei și chiar un patch ceramic care mărește sensibilitatea antenei GPS.
La dezavantaje putem trece designul exterior cam demodat și faptul că este un telefon lansat în anul 2018.
Beneficiind de aceeași certificare IP69K întâlnită și la modelul Dogee, Ulefone Armor 7 a fost testat pentru căderi pe ciment de la 1.2 metri înălțime, protecție la apă și praf.
Rar petnru un telefon din categoria rugged, Ulefone Armor 7 vine echipat și cu 8 GB memorie RAM și cameră foto de 48MP. Telefonul este realizat folosind o carcasă din plastic și metal obținută prin procedeul de injectare la cald și îmbinat folosind adezivi puternici, care asigură deopotrivă rezistență structurală și o etanșare perfectă.
Configurația bazată pe chipsetul Helio P90 este ajutată cu un acumulator de 5500mAh și suport pentru încărcare rapidă de 15W în modul wireless.