Deși, partenerul de viață ar putea avea ceva de obiectat, Google Assistant va începe să-și folosească abilitățile predictive câștigate cu ajutorul tehnologiilor de inteligență artificială pentru afișarea de notificări, reamintindu-ți ce ar trebui să faci la momentul respectiv, în caz că ai uitat.
Uni ar spune de la rolul de asistent prin comandă vocală la cel de soacră nesuferită este cale scurtă, diferența fiind trasată de disponibilitatea celui dintâi de a renunța, atunci când ajutorul nu este nici necesar, nici solicitat în mod expres.
Totuși, Google nu ezită să testeze limitele conceptului de ajutor constructiv, introducând pentru serviciul Assistant un nou algoritm predictiv, menit să intervină atunci când rutina ta zilnică se abate ceva mai mult de la tiparul obișnuit.
Spre exemplu, Google Assistant ar putea să reia o sarcină folosită anterior, dacă obișnuiai să ceri lucrul respectiv în același moment al zilei, mai multe zile la rând. În mod convenabil pentru Google, justificarea va fi o formulă de genul „you’ve asked for this before around this time”, încât dacă ești luat prin surprindere de ajutorul nesolicitat să nu ai prea multe argumente pentru a-ți exprima nemulțumirea.
Pentru început, va fi vorba despre lucruri banale, cum ar fi aprinderea lumini într-o încăpere pe care o vizitezi frecvent și cam la același moment al zilei. Potențialul este însă nelimitat. Teoretic, orice activitate pe care o desfășori frecvent, secretă sau nu, poate fi sursa unui reminder apărut în mod intempestiv.
Aparent, funcționalitatea se află deocamdată la faza de testare, putând dura ceva timp până să vedem introducerea la scară largă.
Similar notificărilor „hunches” (bănuieli) afișate deja utilizatorilor serviciului Amazon Alexa, sugestiile auto-generate pe Google Assistant ar putea să nu-și atingă de fiecare dată scopul propus, natura imprevizibilă a vieții de zi cu zi lăsând multe oportunități de a fi exasperați de un ajutor computerizat care pretinde că „știe” mai multe lucruri despre noi decât este cazul.s