Deși a oprit producția de ecrane LCD în fabricile proprii, concentrând eforturile de dezvoltarea alternativei OLED, Samsung nu renunță și la oferta de televizoare care încă le folosesc.
Chiar dacă păstrează logo-ul Samsung pe carcasă, viitoarele modele de televizoare QLED și unele telefoane din gama low-cost vor fi de fapt asamblate cu ecrane livrate de alți furnizori. Urmând negocierilor purtate cu AUO şi TCL, Samsung pare dorește să evite posibile complicații cauzate de interdicțiile comerciale dictate de SUA, optând pentru un furnizor de ecrane din afara Chinei. Și ce alegere putea fi mai bună decât LG Display, un producător sud-coreean.
Planul este ca Samsung să comande pur şi simplu panouri LCD furnizate de alți producători care încă le au în ofertă, adăugând tehnologia Quantum Dot ca parte a sursei de lumină LED. Folosită ca un aranjament provizoriu, soluţia ar permite migrarea treptată a ofertei de televizoare la modele excluziv OLED, fără ca oprirea producţiei de ecrane LCD să incomodeze aprovizionarea magazinelor cu televizoare QLED din generaţia actuală.
Potrivit informațiilor încă neconfirmate oficial, Samsung Electronics negociază cu LG Display furnizarea unui număr consistent de ecrane LCD, speculații privind valoarea contractului menționând sume între 832.91 milioane dolari și 1.66 miliarde dolari.
Deși sunt rivale pe multe segmente de piață, cele două companii au mai avut colaborări „salvatoare” și în trecut, LG livrând în anul 2017 panouri LCD cu diagonale de 65 și 75 de inch, după Sharp a oprit în mod subit livrările de ecrane către Samsung.
Deşi încă pot livra o calitate foarte bună a imaginii, ajutate cu tehnologii avansate precum iluminare Quantum DOT, ecranele LCD şi-au atins demult limitele, principala motivaţie pentru folosirea acestora rămânând costul redus, raportat la alternativa OLED. Aparent, chiar și folosind ecrane comandate de la furnizori rivali, marjele de profit rămân suficient de bune pentru a continua livrările de televizoare QLED.