Google adaugă funcții pentru învățământul la distanță pe dispozitivele Nest

05.08.2020
Google adaugă funcții pentru învățământul la distanță pe dispozitivele Nest

Google a lansa un nou update pentru Google Assistant și dispozitivele inteligente Google Nest, care adaugă noi funcții pentru sesiuni de învățare acasă. Acestea par să fie realizate cumva pentru părinți care își educă copiii în regim „home schooling”, însă pot fi folosite fără probleme și pentru școala de la distanță. De altfel, nu sunt funcții extrem de avansate, însă pot ajuta în a crea o structură mai bine definită a programului școlar atunci când este realizat de acasă.

Boxele Google Nest și ecranele Nest Hub vor ajuta la crearea unui mediu de învățare acasă

Family Bell este o nouă funcție care permite realizarea de alerte prin Google Assistant sau prin aplicația de mobil. Aceasta poate fi programată să anunțe anumite lucruri la anumite ore și are câteva funcții granulare pentru alegerea zilelor în care să funcționeze și dispozitivele pe care să facă anunțul. Practic, dacă ai un Google Nest Hub în camera în care au loc cursurile, poți seta doar acel dispozitiv pentru a oferi alertele pentru cursuri școlare. Poți delimita astfel orele de curs sau poți anunța atunci când încep cursurile.

De altfel, există acum și un mod special pentru școală, care poate fi activat prin funcția „He Google, school is in session” sau „Star the school day”. Interfața Google Nest Hub se va schimba, iar luminile inteligente din casă sau alte dispozitive pot fi programate să funcționeze într-un anumit fel atunci când acest mod este activat.

via GIPHY

Tot cumva o funcție educativă pare să fie și „animalul zilei”, care permite acum dispozitivelor inteligente de la Google să ofere informații despre un animal pe zi. În funcție de dispozitivul pe care cer informațiile de la asistentul virtual, vei putea vedea și auzi respectivul animal, iar copiii vor putea primi inclusiv mici teme precum desenarea lor, pe baza informațiilor oferite.

Google nu pare să dorească să înlocuiască un profesor sau alte dispozitive prin intermediul cărora copiii pot învăța cu aceste funcții, dar pare să ajute la crearea unei limite între viața de zi cu zi și școală, atunci când totul are loc acasă.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult