O parte din berea expirată în Australia în timpul pandemiei a fost transformată în energie eco. În statul din Oceania, barurile și restaurantele au fost închise în martie, iar cantități foarte mari de bere au expirat.
Din fericire, băutura nu a fost aruncată. Glenelg Wastewater Treatment Plant (GWTP) din Adelaide a transformat în ultimele luni milioane de litri de bere în energie eco pentru procesul de tratament al apei, transmite CNN.
Citește și: Un robot care servește bere într-un bar a devenit o atracție locală
Stația folosește resturi organice colectate din regiune pentru a produce biogaz, care ulterior este transformat în electricitate. În mod normal, GWTP își acoperă în acest fel 80% din necesarul de energie electrică. În ultima vreme, datorită berii expirate, procentul a depășit 100%.
În fiecare săptămână au ajuns la stație 150.000 de litri de bere. În luna mai au fost generați, în cadrul stației, 355.000 de metri cubi de caz, iar în iunie producția a fost de 320.000 de metri cubi. Cantitatea ar fi suficientă pentru nevoile a 1.200 de locuințe, spune Lisa Hannant, manager la GWTP.
Citește și: Apple și-a propus să nu mai contribuie la poluarea atmosferei până în 2030
Industria berii a fost lovită puternic de pandemie în Australia, la fel ca și în alte țări. În mai, Lion Beer Australia, unul dintre cei mai mari producători din țară, a anunțat că trebuie să renunțe la 4,5 milioane de litri de bere expirată. Aceasta a fost folosită în stațiile care produc biogaz ale fabricilor companiei.
Astfel, berea expirată a ajuns, în final, să ajute la producerea de bere nouă.