Primul video review cu Galaxy Z Fold 2 a fost publicat pe un canal YouTube cu exact o săptămână înaintea lansării oficiale.
Samsung a anunțat succesorul primei generații Galaxy Fold la începutul lunii august, compania urmând să prezinte în detaliu noul model Galaxy Z Fold 2 în cadrul unui eveniment de lansare pregătit pentru data de 1 septembrie.
Cei care au urmărit lansările recente de produse Samsung știu deja că sud-coreeni au ceva probleme în a ține secrete produsele nelansate. Ei bine, Galaxy Z Fold 2 nu este o excepție, versiunea retail a telefonului ajungând pe mâinile unui video blogger din China, care nu a ezitat sa-i facă un scurt video-review pe canalul său de YouTube.
În timp ce impresiile transmise rămân rezervate vorbitorilor de limbă mandarină, filmarea realizată într-un studio bine echipat oferă cele mai bune imagini cu Galaxy Z Fold 2 de până acum.
Comparat cu modelul de primă generație, Galaxy Z Fold 2 reprezintă un pas înainte cât se poate de evident. Spre exemplu, ecranul secundar montat pe latura exterioară a carcasei umple acum tot spațiul disponibil pe verticală, lăsând doar o bandă îngustă pe partea stângă. Prevăzut cu cameră frontală aplicată prin perforare, ecranul secundar este acum cu nimic mai prejos decât soluțiile oferite pe unele modele de telefoane compacte, deservind fără probleme activități uzuale precum citirea mesajelor și derularea News Feed-ului Facebook.
Principalul element de atracție, ecranul pliabil aflat la interior crește diagonala de afișare la 7.6 inch (față de 7.3 inch la modelul anterior) și scapă de decupajul inestetic aplicat pe latura dreapta-sus. În schimb, mai găsim acolo doar o perforație discretă, deservind cea de-a doua cameră frontală.
Clipul de prezentare demonstrează și așa numitul Flex Mode, un mod de utilizare introdus prima dată de Samsung la seria Galaxy Z Flip. Constând în folosirea telefonului cu jumătate din ecran ridicat aproximativ în poziție verticală, Flex Mode îți permite să afișezi conținut diferit pe cele două jumătăți ale ecranului, baza devenind un fel de interfață prin care controlezi ce se întâmplă la partea de sus.
Din păcate, chiar și acest mini-review nu vine doar cu vești bune, autorul având grijă să expună o limitare a tehnologiei ecranelor pliabile pe care Samsung nu a reușit să o rezolve. Foarte ușor sesizabilă și la primul model, zona de pliere a ecranului încă formează o cută vizibilă. Cei care speră ca acest neajuns să fie observabil doar cu ecranul stins vor fi dezamăgiți să constate că și aspectul imaginii este ușor modificat, zona de pliere având o tentă de culoare ușor spre verde. Putem doar presupune că acesta este un semn de uzură care se va amplifica în timp.