Samsung a renunțat la camera 3D TOF de pe modelul Galaxy Note20 Ultra, în ciuda faptului că un astfel de senzor se regăsea pe S20 Ultra. Motivul pentru care acesta fost înlocuit cu un modul laser nu a fost încă dezvăluit, însă zvonurile spuneau că performanța senzorilor 3D din prezent este foarte slabă. Aceleași zvonuri vorbeau despre posibilitatea ca Samsung să producă unul proprietar. Acesta într-adevăr există și se numește ISOCELL VISION, conform unei noi mărci înregistrate de compania sud coreeană.
Samsung a înregistrat un nou nume de produs în cadrul EUIPO (Biroul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) numit ISOCELL VISION. De altfel, Samsung nici măcar nu a încercat să ascundă scopul acestui brand, pornind direct lista de cazuri de utilizare cu senzori „Time-of-flight” pentru telefoane, tablete și alte produse.
Având în vedere că Samsung abia acum înregistrează acest nume, este posibil ca ISOCELL VISION să nu se regăsească pe modelele Galaxy S21 de anul viitor. De altfel, aceleași zvonuri care confirmau că Note20 Ultra nu va avea unul, spuneau că Galaxy S21 Ultra va fi livrat fără un astfel de senzor. Există însă și posibilitatea ca un senzor TOF să nu fie folosit în primă față pe partea din spate.
De la Galaxy S10, compania a renunțat la cititorul de iris, lăsând astfel telefoanele sale fără o metodă de autentificare facială sigură. Astfel, un sistem cu o cameră TOF frontală ar putea pune modelele Samsung pe același nivel la capitolul securitate cu alternativele de la Apple, Huawei sau Google.
Adevărul este că senzorii TOF folosiți de Samsung în trecut nu făceau mare lucru, adăugând costuri în plus, fără beneficii practice. Modul „Live Focus” care separă subiectul de fundal poate fi realizat de software-ul Samsung și cu o singură cameră, chiar foarte eficient, în timp ce focalizarea nu era ajutată în niciun fel, drept dovadă că S20 Ultra are probleme la acest capitol.
sursa: GSM Arena