iPhone 12 a fost prezentat cu întârziere de o lună, scuzabilă dacă privim lucrurile din contextul pandemiei COVID-19. Vestea bună este că ne alegem cu patru produse foarte interesante iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max.
Cu noua ofertă iPhone, Apple adresează nu doar segmente diferite de prețuri, ci și nevoi diferite ale consumatorilor finali. Deși nu este primul „Mini” lansat de Apple, iPhone 12 mini atrage prin oferta convingătoare la partea de hardware și, desigur, un preț mai mic.
În cadrul prezentării de lansare, Apple a precizat că iPhone 12 mini este identic cu modelul iPhone 12, aproape din toate punctele de vedere. Cumpărătorii versiunii „mini” se aleg cu același procesor Bionic A14, camere foto și opțiuni pentru conectivitate ca la modelul standard. Potrivit Apple, diferențele se tranșează practic exclusiv pe criteriile dimensiunilor fizice și greutate.
În mod cert, iPhone 12 Mini este mai mic și mai ușor decât iPhone 12. De fapt, Apple îl numește cel mai mic și mai ușor telefon 5G.
Vorbind strict pe cifre, iPhone 12 mini este cu aproape 11% mai scurt și 10,76% mai îngust comparativ cu iPhone 12. În ceea ce privește diferența de greutate, telefonul este cu aproape 20% mai ușor decât iPhone 11. Ambele dispozitive au un design identic și vor fi oferite în aceleași opțiuni de culoare. Deci, diferența cheie aici ar fi dimensiunea. Cu iPhone 12 mini, Apple vizează în mod clar persoanele care încă suspină după produse smartphone de tip compact, dar nu doresc să renunțe la avantajele clare ale variantei mai voluminoase, cum ar fi puterea de procesare și performanțele foto.
iPhone 12 Mini pune la dispoziție un ecran OLED Super Retina XDR de 5,4 inch. Acesta folosește rezoluție 2340 × 1080 pixeli, care ce se traduce într-o densitate de pixeli de 476ppi. Pe de altă parte, iPhone 12 are ecran OLED de 6,1 inch cu tehnologie Super Retina XDR și rezoluție de 2532×1170 pixeli, ceea ce se traduce printr-o densitate a pixelilor de aproape 460ppi. Comparabile din punct de vedere al clarității, ambele ecrane sunt certificate HDR, ating o luminozitate maximă de 1200 nits (HDR) și oferă raport de contrast de 200.000: 1.
Ambele modele beneficiază de protecție ceramică la partea din spate și au aplicată sticlă minerală la partea din spate. Șasiul este realizat este din aluminiu, material cu greutate redusă, care oferă o bună rezistență structurală.. De asemenea, ambele telefoane sunt certificate IP68 și ar trebui să reziste până la 30 de minute scufundate în apă până la o adâncime de 6 metri.
Apple susține despre noul iPhone „compact” că poate oferi până la 15 ore de redare video cu o singură încărcare, în timp ce iPhone 12 ridică ștafeta la 17 ore. Ambele suportă încărcare rapidă la o putere maximă de 15 W în modul wireless, folosind încărcătorul wireless MagSafe sau la 7,5 W cu un încărcător certificat Qi. În ceea ce privește încărcarea prin cablu, încărcătorul de 20 W (pe care Apple îl vinde separat) poate aduce ambele modele iPhone între 0-50% nivel de încărcare a bateriei în doar 30 de minute.