OnePlus a anunțat în sfârșit noul model OnePlus 8T, noul său „flagship” pentru sfârșitul anului 2020. Acesta nu este un urmaș al modelului Pro, îmbunătățind mai degrabă formula modelului OnePlus 8 standard din primăvară. Acesta beneficiază de hardware mai puternic, încărcare mai rapidă, câteva componente noi, cât și un ecran semnificativ îmbunătățit. Prețul însă, este acum mult mai accesibil față de generația anterioară, deși este clar un dispozitiv superior.
OnePlus 8T vine echipat cu un chipset Snapdragon 865, nu cu modelul Plus. Desigur, acel procesor, care este cu 10% mai puternic, nu este necesar decât pentru o experiență mai bună în jocuri, întrucât rulează la o frecvență mai mare și la o temperatură ridicată. De altfel, OnePlus a implementat pe acest model 12 senzori de monitorizare a căldurii, pentru a se asigura că telefonul funcționează bine în fiecare moment.
Probabil că acești senzori sunt însă necesari în special pentru noul Warp Charge 65, standardul proprietar de încărcare la 65W, care poate alimenta acumulatorul de 4.500 mAh în doar 39 de minute de la 0 la 100%. De altfel, OnePlus spune că folosește un cip criptat atât în adaptorul de priză, cât și în cablul de încărcare pentru a asigura că totul funcționează bine și că nu sunt folosite cabluri neadecvate.
Lipsa acestui cip ar putea pune în pericol dispozitivele, întrucât nu toate cablurile USB-C pot alimenta la putere atât de mare. Dezavantajul este că trebuie să folosești cabluri și adaptoare OnePlus pentru a beneficia de încărcare rapidă. Asta cam scade importanța portului USB-C folosit pe aceste modele.
Adaptorul de priză este însă pentru prima dată unul cu mufă USB-C. Încărcătorul permite astfel utilizarea standardului de încărcare universal USB Power Delivery până la 45W. Deci vei putea încărca rapid și alte telefoane compatibile cu Power delivery, precum iPhone, Xperia sau modelele Samsung Galaxy S și Note. De altfel, telefonul poate fi încărcat rapid de la un adaptor Power Delivery de până la 27W, deci nu renunți chiar de tot la încărcarea rapidă dacă nu ai accesorii originale
Configurația hardware este completată de 8 sau 12 GB memorie RAM LPDDR4X și 128 sau 256 GB stocare internă pe format UFS 3.1. Totul este răcit cu un sistem pe bază de cameră de vapori, pentru a asigura o temperatură scăzută în utilizare. Sistemul este cu 285% mai mare decât cea de pe modelele anterioare, probabil pentru a compensa pentru bateria împărțită în două, care se încarcă la 65W.
Ecranul a primit un upgrade semnificativ. Acesta este în continuare bazat pe un panel Super AMOLED de 6,55” cu rezoluție Full HD+, dar beneficiază de refresh rate la 120 Hz de această dată. Acesta oferă luminozitate maximă de 1.100 nits și a primit un scor A+ de la DisplayMate.
În cele din urmă, avem camera foto, care este de asemenea îmbunătățită, dar nu cu mult. Design-ul este diferit față de generațiile anterioare, fiind mai degrabă similar cu ceea ce vedem pe Samsung sau Huawei, cu un dreptunghi negru cu colțuri rotunjite. Aici găsim un senzor principal Sony IMX586 de 48 megapixeli stabilizat optic, o cameră ultra-wide de 16 megapixeli, o cameră macră și o cameră alb-negru. Zoom-ul 2x se face pe camera principală prin crop. Pe video însă, OnePlus oferă acum funcția portret, pentru separarea subiectului de fundal, iar modul nocturn a primit îmbunătățiri pentru îmbunătățirea culorilor și detaliilor. De asemenea, modul de filmare Super Stable va oferi acum stabilizare mai bună în filmare.
La capitolul funcții software noi, OnePlus 8T nu primește nimic foarte special, fiind bazat pe același Android 11 care este deja disponibil pe OnePlus 8 sau 8 Pro. Acesta este însă primul model al companiei lansat cu Oxygen OS 11 din fabrică. De altfel, primul lansat cu mod de funcționare Alway-On pentru ecran.
Telefonul este deja disponibil pentru pre-comandă pe site-ul companiei și la partenerii săi. Prețul pentru Europa este de 620 euro pentru varianta de bază cu 8 GB RAM și 128 GB stocare și 720 euro pentru 12 GB RAM și 256 GB stocare. Livrările încep de pe 20 octombrie. În cutie vor fi incluse o husă de protecție și o folie aplicată deja pe ecran. OnePlus 8T vine doar în două variante de culoare: Lunar Silver și Aquamarine Green, ambele cu textură mată.
sursa: GSM Arena