Apple este o companie care se laudă cu satisfacția clienților de fiecare dată când are ocazia. Totuși, produsele sale sunt departe de a fi perfecte, iar aceste se mai strică. Fie că este vorba despre accidente, fie despre defecte de fabricație, sau probleme de design, mulți clienți ajung cu produsele în service. Aici, Apple are o reputație dublă: pe de-o parte, dacă ai produsul încă acoperit de garanție, iar problema nu este cauzată de tine, Apple repară sau chiar înlocuiește produsele rapid; pe de altă parte, compania are unele dintre cele mai mari tarife de service din industrie. Iată astfel, cât costă reparațiile pentru iPhone 12 și iPhone 12 Pro, de la ecran, la înlocuirea bateriei și alte reparații.
Acum că iPhone 12 și iPhone 12 Pro sunt la vânzare în SUA și câteva țări din Europa și Asia, Apple a publicat și lista de tarife pe care le va percepe pentru reparații. Chiar dacă Apple se laudă cu noul Ceramic Shield, o nouă versiune de sticlă realizată de Corning, probabil derivată din Gorilla Glass Victus, care ar trebui să fie de patru ori mai rezistentă la șocuri decât generația precedentă, Apple se așteaptă ca unii utilizatori să își spargă ecranele. Iar costurile de reparație nu vor fi tocmai mici, însă nici ieșite din comun pentru companie.
Apple cere pentru înlocuirea unui ecran de iPhone 12 semnificativ mai mult decât cerea pentru un iPhone 11. Motivul este faptul că s-a trecut de la LCD la OLED, iar aceste paneluri sunt mult mai scumpe. De altfel, prețul de reparație al ecranului pentru iPhone 12 este la fel precum cel pentru iPhone 12 Pro, ambele modele având aceeași diagonală și aceeași rezoluție. Diferența constă doar în luminozitate susținută, întrucât chiar și în HDR, luminozitatea maximă este de 1.200 nits pe ambele modele. Prețul de reparație pentru iPhone 12 Pro este însă la fel precum cel de pe iPhone 11 Pro, XS și X, chiar dacă diagonala a crescut. Iată cât cere Apple acum pentru înlocuirea unui ecran deteriorat pe toate modelele care încă au suport oficial:
Pentru înlocuirea unei baterii în afara garanției, Apple practică prețuri uniforme pentru multe dintre modelele iPhone, doar cele mai vechi având prețuri mai mici de 75 de euro:
Atunci când vine vorba despre reparația carcasei, în special a spatelui din spate de sticlă, Apple are probabil cele mai mari tarife din industrie, valoarea reparațiilor depășind de multe ori jumătate din prețul modelului de bază. Pentru iPhone 12, prețul a crescut cu câteva zeci de euro, însă modelul Pro a rămas constant.
Desigur, cu aceste prețuri de reparații, Apple dorește să încurajeze clienții să cumpere garanția extinsă AppleCare+, care permite repararea pe garanție și a unor daune accidentale, la un preț de franșiză de 99 de euro. De altfel, garanția AppleCare+ poate fi extinsă până la trei ani.
sursa: Apple.fr