DJI a anunțat oficial noua sa dronă Mini 2, cea care înlocuiește în ofertă vechiul model Mavic Mini. Aceasta nu s-a schimbat foarte mult din punct de vedere al design-ului exterior, însă a primit niște îmbunătățiri semnificative la interior, care o plasează pe o treaptă superioară chiar și pentru cei care își doresc o dronă care să asigure o calitate ridicată a filmărilor și fotografiilor la un nivel peste cel amator. Desigur, și prețul a crescut puțin.
Noua DJI Mini 2 (compania a renunțat la branding-ul Mavic) a apărut deja în magazine săptămâna trecută, după ce un magazin american a pus produsul la vânzare din greșeală înainte de termen. Astfel, știam deja o parte dintre capabilitățile sale. Poate filma în 4K la 24 sau 30 FPS, oferă un zoom digital 2 sau 4X, are autonomie de 31 de minute în cele mai bune condiții și poate acum să fotografieze în format RAW pentru post procesare mai bună.
Senzorul foto pare să fie același, însă filmarea 4K ar putea fi datorată unui nou procesor de imagine, mai performant. Filmările 4K sunt înregistrate la 100 Mbps, deci ar putea oferi o calitate foarte înaltă a imaginii, atât timp cât senzorul permite asta. Fiind vorba despre același senzor de pe generația precedentă, acesta se va descurca foarte bine pe timp de zi, însă zgomotul de imagine ar putea să apară repede odată ce lumina naturală începe să dispară.
Dar adevăratul upgrade este telecomanda, aceeași care este compatibilă și cu modelul semnificativ mai scump, Mavic Air 2 de la DJI. Aceasta permite transmisie video prin tehnologia OccuSync 2.0, tehnologie care asigură și o rază de acțiune de 10 km pentru noua dronă de numai 249 de grame. Modelul original promitea până la 4 km de funcționare. De asemenea, drona poate opera acum și la altitudini de 4.000 m.
Totuși, avantajul față de alte drone pe care acest model îl oferă este faptul că nu necesită înregistrare în majoritatea țărilor din lume. Limita de greutate pentru aparate de zbor de tip dronă este de 250 de grame. Desigur, în anumite zone, este necesară oferirea codului serial al dronei către autorități pentru a putea opera. Iar dimensiunile reduse va face această dronă perfectă pentru călătorii, putând fi transportată în orice geantă sau ghiozdan, chiar și cu baterii extra. Iar filmarea 4K îi va bucura pe cei care fac vlogging din călătorii sau care nu vor să care o cutie mare și grea peste tot, în special în avion.
În varianta standard, drona costă 449 euro și este deja disponibilă în magazinele din România la prețul de 2.250 lei. Varianta Fly More Combo, care include o geantă de transport, trei baterii și încărcător pentru ele, cât și protecții pentru elice, costă 549 euro, sau 2.899 lei.