Dezvoltatorul Telegram anunță că va începe să monetizeze de pe urma celor aproape 500 milioane de utilizatori.
Fondatorul Pavel Durov intenționează să pună capăt finanțării asigurate din surse proprii în ultimii șapte ani, căutând alte modalități de susținere a business-ului. „Un proiect de dimensiunea noastră are nevoie de cel puțin câteva sute de milioane de dolari pe an pentru a continua”, a spus el.
La fel ca Facebook și alte platforme de socializare populare, Telegram va începe să afișeze reclame în aplicația de mobil. Astfel, Telegram va dezvolta propria sa platformă publicitară, oferind promovare prin intermediul numeroaselor canale publice frecventate de utilizatori.
Noul serviciu este „ușor de utilizat, respectă confidențialitatea și ne permite să acoperim costurile serverului și traficului ”, declară Pavel Durov pe canalul său Telegram. „Dacă monetizăm canalele publice mari prin intermediul platformei publicitare, proprietarii acestora vor avea și ei de câștigat, primind trafic gratuit proporțional cu dimensiunea canalului.”
O altă modalitate prin care Telegram și-ar putea monetiza serviciul este prin afișarea stickere premium, având „caracteristici expresive suplimentare”, a scris el. „Artiștii care realizează stickere de acest tip vor primi, de asemenea, o parte din profit. Vrem ca milioane de creatori și companii mici active pe Telegram să prospere, îmbogățind experiența tuturor utilizatorilor noștri. ”
Toate funcțiile existente vor rămâne gratuite, a spus Durov, dezvoltatorul Telegram promițând să nu introducă reclame în chat-urile private one-to-one sau de grup, aceasta fiind o „idee proastă”.
Nu vom vinde compania ca fondatorii WhatsApp. Lumea are nevoie de Telegram pentru a rămâne un loc independent în care utilizatorii sunt respectați și le este asigurat un serviciu de înaltă calitate ”, a scris el. „Telegram va începe să genereze venituri, începând cu anul viitor. O vom face în conformitate cu valorile noastre și cu promisiunile pe care le-am făcut în ultimii 7 ani. Datorită dimensiunii noastre actuale, o vom putea face într-un mod neintruziv. Majoritatea utilizatorilor vor observa cu greu vreo schimbare. ”