Relația lui Donald Trump cu companiile de tehnologie, în special de social media, nu este una tocmai bună în prezent, după ce fostul președinte american a fost blocat de pe majoritatea serviciilor mari de acest gen. Se pare însă că problemele sale din mediul online nu s-au terminat, întrucât Google a decis să șteargă din Play Store aplicația oficială a lui, Trump 2020. Aceasta a fost o aplicație folosită în campania electorală, însă motivul pentru care a fost ștearsă nu era conținutul din cadrul aplicației.
Se pare că cei care au dezvoltat-o, au uitat complet de existența sa. După ce mai mulți utilizatori au raportat aplicația ca nefuncțională, Google a investigat și a ajuns la aceeași concluzie. Compania a contactat dezvoltatorii software care s-au ocupat de publicarea ei pentru a le atrage atenția, însă fără rezultat. Lipsa de comunicare și nerezolvarea problemei a dus la decizia finală de a șterge aplicația Trump 2020 din Google Play Store.
Această situație este însă diferită de cea care a dus la ștergerea conturilor lui Trump de pe platformele de socializare. Mesajele lui Trump publicate la începutul lunii ianuarie, în preajma protestelor de la Washington, au fost considerate nepotrivite, întrucât încurajau violențele împotriva oponenților săi politici. De asemenea, faptul că acesta contesta validitatea alegerilor prezidențiale din SUA din luna noiembrie, făcea ca multe dintre postările sale să fie considerate „fake news”.
Parler, o rețea de socializare alternativă la Twitter, care îl curtează pe Donald Trump de ceva vreme, a fost de asemenea „interzisă” din cauza lipsei moderării de conținut. Google și Apple au șters aplicația din magazinele lor de aplicații, în timp ce Amazon a încheiat contractele de hosting cu compania. Recent, Parler a revenit în mediul online, însă cu o mare parte din conținut lipsă. Nu este încă clar dacă este vorba doar despre conținutul problematic, care a dus la delistarea aplicației și închiderea serverelor. Serverele Parler sunt acum găzduite de o altă companie, nu de Amazon.
sursa: Android Police